42

Teo

преди 9 месеца

"Като цяло използването на противотанкови оръжия от страна на Русия и "масовото" разгръщане на безпилотни летателни апарати е ограничило ефективността на украинските бронирани машини, което е наложило голяма част от контраофанзивата да се извършва пеша, каза Буданов."Ето това казва всичко! В тази война се разбра едно - всички танкове, БМП-та, САУ-та и всякакви други железа са консервни кутии. Дрон за $2000 с прикрепено РПГ и - до там! Колкото до месните щурмове - няма да ги бъде!

41

Анонимен

преди 9 месеца

Киев за 3 дни е много. Русия може да изравни със земята и Киев, и Лвов за 3 часа, и укронацистите ще се влачат по корем пред Путин и ще молят на колене за милост и пощада. Но така постъпват НАТО и САЩ - в Ирак, Сърбия, Либия. А Русия не е НАТО и не е САЩ.

40

Анонимен

преди 9 месеца

То се видя, че без авиация и ядрено оръжие контраофанзивата на Украйна не се получава. Не помагат нито Леопардите, нито касетъчните заряди, нито обеднения уран. Ядрени глави трябват за победата!

39

Анонимен

преди 9 месеца

Сергей Караганов, почетен председател на съвета по външна и обранителна политика: "Ние трябва да покажем нашата воля за борба и рязко да повишим ролята на ядреното сдържане като заставим нашия противник да се убеди, че ние говорим сериозно когато става дума за възможно използване на ядрено оръжие. Нашата военна доктрина е лекомислено остаряла. Русия не трябва да чака те да пуснат първата ядрена ракета".

38

Влади-Мир

преди 9 месеца

Русия знае какво е барута!!!, Използва го като подправка към ястията!!! На който е силна тази подправка не сяда на масата!!!

37

Анонимен

преди 9 месеца

""Вероятно остават около 30 до 45 дни за водене на бойни действия", заяви в интервю за BBC генерал Марк Мили," - Тоя същия каза, че Русия щяла да првземе Киев за 3 дена, каот си мислее, че РУсия просто ще запуца и ще изтреби всичко живо ...

36

Анонимен

преди 9 месеца

Ракетните комплекси САРМАТ застъпиха на бойно дежурство.

35

ВЛАДИ-МОР ПУТЛЕРОВ

преди 9 месеца

КЕ ВИ ВЗРИВИМ С ЯДРЕНОТО!!!!!! ДА НЯМАТЕ ДРУГИ БОГОВЕ ОСВЕН МЕНЕ!!!

34

Анонимен

преди 9 месеца

"Сармат" има уникални характеристики, които и позволяват надеждно да преодолее всички съществуващи и бъдещи системи за противоракетна отбрана. Никой друг в света днес няма такава ракета. В бойната си глава (общо тегло 10 тона) тя носи 10 и повече ядрени бойни ракети всяка една със заряд от 750 килотона (50 пъти по мощна от Хирошима която беше само 13 килотона). Като цяло една ракета Сармат се равнява на 500 бомби над Хирошима. Всяка от тези единици е способна да лети по непредсказуема траектория с хиперзвукова скорост и да заобикаля американската противовъздушна отбрана.

33

Анонимен

преди 9 месеца

Да отстъпи за Украйна, това означава край за запада, край на западната система, и пълна неизвестност как да оцелее в някаква нова система извън сегашната - няма нито инструменти, нито решения, нито някакъв модел - само хаос и ужас. Западът има само две алтернативи - този хоас и ужас, или ужаса от световна ядрена война. И този хаос и ужас е много по-реален от ужасът на ядрените ракети.

32

Анонимен

преди 9 месеца

Посещението на държавния секретар Блинкен в Киев, макар и шаблонно, всъщност е историческо. Хазяинът пристигна в далечната си ферма, за да види какво да прави по-нататък - дали да наеме нов управител, тъй като този вече не се справя, да позакърпи стените или да остави всичко така както си е и да чака да се разпадне от само себе си. Блинкен посети украинското военно гробище, разгледа колко е нараснало и заключи, че офанзивата на украинските въоръжени сили е била успешна.

31

Анонимен

преди 9 месеца

Това можеше да е свършило още миналата година на мирните првговори в Истанбул.Обаче заради наромани като Джонсън и Зелето спряха мирните преговори и стана по-зле.Щели жените,психично болните и спинозните да мобилизират...Австрия ще става Украйна,защото отказва да връща укрите на Зелето и всички натам се изнасят сега.

30

Анонимен

преди 9 месеца

Русия вече загуби войната, Украйна спечели, целият свят е с Украйна против Русия, просто няма абсолютно никакъв, ама абсолютно, абсолютно никакъв начин Русия да спечели, но дъртите русофили си живеят в някакъв техен паралелен свят и не могат да го разберат това нещо.

29

Анонимен

преди 9 месеца

Успех на Русия в СВО, България трябва да изпрати оръжие, хора и техника в подкрепа на русите!

28

Анонимен

преди 9 месеца

Айде за тази година стига толкова контраофанзива. Догодина на пролет пак ще се пробват.

27

Влади-Мир

преди 9 месеца

И това ти го казва генерал нщ на ввс на щабовете на стратегическите и суперменските на командосите тюлените... и тем подобни, които 20 год не можаха да превземат офчарите в Афганистан+ 64 още страни в коалиция, и избягаха по крилата на самолетите....тоя щял да дава съвети;)))

26

Анонимен

преди 9 месеца

В демократична и цивилизована Украйна строят ново гробище за 1 милион тpyпа размерите на 350 футболни игрища, а в дивашка Русия Путин хвърля милионите убити на кучетата.

25

АнонимеН

преди 9 месеца

ФАКТИТЕ СА, ЧЕ ИЗБИВАНЕТО НА ПУТИНИСТИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ПРЕЗ ЦЯЛАТА 2024-ТА! СЛЕД КОЕТО НА БАЗАТА НА ИЗБОРИТЕ В ФАЩ ЩЕ СЕ ПРЕЦЕНИ СИТУАЦИЯТА! ТЪЙ, ЧЕ ИЗБИТИ ОЩЕ 100 000 ПУТИНИСТИ ГАРАНТИРАНО ЩЕ ИМА :D

24

Анонимен

преди 9 месеца

Путин каза: целите ще бъдат изпълнени до край. В началото той искаше НАТО да се върне в границите до 1997г, направиха се на глухи... Сега той иска още повече - НАТО да се върне там, където беше по време на Варшавския договор, за да се създаде зона между Русия и НАТО.

23

Анонимен

преди 9 месеца

Подкрепата за Украйна трябва да продължи на всяка цена, каквото и да струва на ЕС през идващата зима. Сега вече идва есен с дъждовен сезон, но напролет почвата ще изсъхне, украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и агресора Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага. Помощите за Украйна в никакъв случай не трябва да спират, ние европейците сме готови на всякакви лишения в името на победата над Русия. Само трябва да дойде пролетта и почвата да изсъхне и Русия ще бъде победена.