17

Хейт

преди 9 месеца

В град Битоля? Същият град построен от цар Иван Владислав? Чийто надпис при съграждането съдържаше 7 пъти думата "българи"?

16

Не е баш тъй

преди 9 месеца

До Анонимен 11: Грешките на Фердинанда не оправдават сърбите за геноцида над българското население в Македония и Западните покрайнини. Ако нашият народ беше натирил още тогава Фердинанд да си заминава за Кобург в Австрия, можеше поне да не участваме в Първата световна война на губещата страна, но това е историята.

15

Анонимен

преди 9 месеца

Няма никаква сръбско геройство а е предателство на бг елита в София за кой ли път. А Сърбия забива нож на бг в 1912 г. като окупира Охрид и бг управници не си вземат поука за коварството им. Била сръбска ама не е сръбска даже след 1878 г. защо не им я дават в Берлин.

14

Милошевич

преди 9 месеца

Май русофилите в Сърбия надигат глава, ще трябва нато пак да ги бомбардира да си сядат на задниците

13

мив

преди 9 месеца

сръбските песове да си припомнят 1885 г.!!!

12

Анонимен

преди 9 месеца

Сега да не влезнат с бомбите да спасяват Македония?

11

Всеки

преди 9 месеца

Всеки сам... си пише историята вече :-/

10

Анонимен

преди 9 месеца

Не ,че толкова се харесват сърби и макета,но зорът е да се разправят с нас и да грабнат Пиринска Македония и Софийско,защото било шопско.А за Западните покрайнини си траят и ги обезбългаряват,за да няма връщане назада.Нещо много заиграха театър напоследък.Ако така продължават-късаме дипломацията и китайска,пардон-македонска стена.

9

Анонимен

преди 9 месеца

Донякъде са си прави Сърбите. А стратегическата грешка е на управлението в София. Обявяването на война на Сърбия и Гърция, без да си подсигурят мирен договор със Турция и Румъния, и гарант от Русия, е най-голямото престъпление в българската политика за 20-ти век

8

Анонимен

преди 9 месеца

Войната 1913 г. е много голяма грешка на бг а не някакво геройство на сърбе. Няма никаква подготовка и разузнаване къде са сърбите и гърците, оголени са и северна България срещу Румъния и Одрин срещу турците.

7

Анонимен

преди 9 месеца

При Криволак сърбите са разгромени. При Пирот също бягат. Ако не беха ни нападнали и гърците от юг, Сърбия щеше да бъде рагзромена, но това си е бг грешка а не че сърбите са някакви големи войници.

6

Крундел

преди 9 месеца

ми да си ги взимат мънкедонците и да се успокоят накрая, стига циркове, хем едните доволни, хем другите... др0гаре надявам се сте доволни, нали?все пак истинската ви родина ръчка сърбетата и им е наистина приятел, вас само ползва...

5

Анонимен

преди 9 месеца

За 80%от сърбежите Македония е изконна сръбска земя.Освен това те смята че и почти всички храмове и манастири са построени от сръбски крале и най-вече по времето на цар Душан.Според тях Ние сме агресори в Македония и насилствено сме налагали българщината.Въобще огромна омраза срещу България и според мен това е от завист.

4

Бойкот на ОLX

преди 9 месеца

Сърбите са по-тАпи и по-нагли от макетата и укрофашагите...

3

Анонимен

преди 9 месеца

Белграцката крепос е бг още от хан Крум. Боляра Смидрон построява и бг крепос Смедерво което е бг крепос Смидрон.

2

Анонимен

преди 9 месеца

Мустафа Кемал беше казал,че сърбите са най-големия враг на България и се оказа прав.С техния безкраен шовинизъм са причината днес държавичката им да е по-малка дори от нашата и както са я подкарали няма да се учудя ако и автономна Войводина реши да се отдели от тях.

1

Анонимен

преди 9 месеца

Средновековна граница между България и Сърбия минава по река Морава, а за Македония сърбите не са направили едно въстание срещу турците и ВМРО е бг а не сърпска. Сърбия дължи репарации за убитите бг.