97

Кодър

преди 1 година

Цяла България се е вторачила в паничката на единствения сектор, който е на светло в България и реално плаща данъци. Разправят се митове и легенди за 15К лева заплата :))) На следващата актуализация на бюджета, пак ще бръкнем в джоба на ИТ-тата защото те, видите ли, са с 15К лева заплата и могат да хранят цяла България. Не знам точно докъде ще я докараме с тези глупости ... не съм оптимист.

96

Анонимен

преди 1 година

Г-жо Василева, много се радвам, че мислите, че се взимат 15000 лв, но всъщност НЕ е така. Да кажем, че съм работил в 3 от най големите компании в България, като знам средно заплатите на още 4-5 други големи - ориентировъчно - Токуда - 2500 средна заплата за ИТ, А1 - 3к, Виваком 3.5к , Болници - 1.5к - 3к , По големи лаборатории - 2к.Програмисти в зависимост от кода - 2 до 10к, държавни предприятия - 1.5 до 2к, Поддръжка на сайтове - 1-5к, Маркетинг - 1-3к,Кауфланд ИТ - 4-5к, САП - 2-3к+бонус.

95

Анонимен

преди 1 година

Мъжа ми е добре платен ИТ специалист, а аз съм горда домакиня. Мечтаното семейство сме и го обичам много, защото ми дава всичко, от което се нуждая. Финансовата част е ясна, не падам под 500-600 лева облекло, дори и до магазина да ходя. Изводите си правете сами. Програмистите са много добра партия!!!

94

Дони

преди 1 година

Това са пълни измислици. Младите кадри взимат нетно м/у 1700-2400. Нататък растат, но трябва д се докажат. 15000лв нето взимат хора, които с се докаали. Впо-добри години работих за около 16К месечно, но това е златна клетка - разбива ти съня, физическата кондиция, контакта с другите и тн. Сега я карам по-леко, правя си пари, но гледам да има време за всичко!!!

93

Муахаха

преди 1 година

Абе госпожа, 900 000 нито работят, нито учат, но не са гладни!!! Къде мама и тати пращт парички от боровинките и портокалите в Испания, къде някое съмнително пликче да пренесе от точка А до точка Б за 2000лв и да върже месеца .... не бъркайте безработен с бездоходен!!!

92

Реалист

преди 1 година

Това с 15К лева в ИТ сектора е някакъв мит. Не знам кой лъжем - себе си ли, правим реклама на ИТ, каква точно е идеята на журналистите?! Може и да има някакви програмисти, които са на тези нива, но те са изключение. Заплатите на експерт си вървят към 3-4-5К лева в зависимост от нивото. Мениджънта взима около 10К-15К в големи компании, и то не навсякъде. Познавам доста средни мениджъри около 5-6К лева. Изинете, но един допър плочкаджия си докарва повече под масата.

91

Лъжа

преди 1 година

след лъжа. Защо настройвате тълпата срещу единствените честно заработващи тук? За да ни изгоните и нас и Въшлив Боко да управлява вечно? Какви са тия глупости. 15 е мениджърска заплата. Никой техникъл не взима толкова освен ако не работи директно за някой извън страната. Пълните главите на простаците с глупости да завиждат

90

Анонимен

преди 1 година

Търся си работа за 15к в ИТ !

89

rok

преди 1 година

Нека да взимат ... и да дърпат и другите сектори нагоре. Работници щели да внасят милите ни бизнесмени ... клетници ...

88

до 109

преди 1 година

Ти пък.. Наков. Тоя грандоман е пример как не се прави. Автор на световноНЕизвестния бестселър - "Увод в програмирането на С#". Абсолютен балон дето взимаше парите на хората от Академия Телерик. Ами вземе от някакви надъхани некадърници някой лев за курса, пък после и за учебника, уч. материали и най-накрая за изпит и се чудиш тоя защо има пари ли? Това не е програмист, а най-обикновен крадец и тарикат. Питай в тия среди какво мислят за Наков ако не ми вярваш. Знаем си го какво *** е.

87

До 126

преди 1 година

Абе теоретик, в Германия и Австрия ИТ специалисти с опит вземат нетни заплати по 5000 Евро, в БГ западните фирми щели да дават по 7500 Евра на младоци без опит, щото "изнасяли труда си извън България" Айде, слезте на земята!

86

Анонимен

преди 1 година

Няма как да обясниш какво става в ит сферата на хора на минимална заплата.

85

Хах

преди 1 година

Е то може ли всичките, макар и млади да станат IT спецове? Май не, така, че.....15 бона няма да се вземат от повечето млади хора.

84

ИТ

преди 1 година

"IT специалист - 15 000 лева?Лекар хирург в Пирогов - 2000 лева" - абе глупости на търкалета. Нито в ИТ сектора се взимат 15К, нито хирурзите са на 2К. В ИТ сектора средно заплатите вървят 2-4К лева, 15К заплати са изключение или са на директорско/мениджърско ниво. При лекари знаем как стоят нещата - всичко се взима под масата. Ходят на работа със старите коли, събота и неделя отиват със скъпите лимузини по вилите. Хайде много ви моля, като ще се лъжем, поне да го правим както трябва.

83

Анонимен

преди 1 година

Лесно хирурга може да взима 15 000 лв ама тогава същия ти ще ае разпищиш като трябва да те оперира. ИТ специалистите продават продъкта си извън България затова са възможни такива заплати. Затова хирурга в България взима 2000 а на запад 50 000 месечно, защото се налага да оперира такива негодници, които не си плащат нищо като теб

82

Анонимен

преди 1 година

Имам познат който работи в международен екип правят някакви теми за уордпресс и взима 4000$. Вие вече си мислете каквото искате нали

81

Анонимен

преди 1 година

Нашата история е изльчен по Диема фемили

80

Анонимен

преди 1 година

До GМдаа, и като се събудиш се оказва че заплатата ти е 1500 бруто.

79

Анонимен

преди 1 година

Нашата история има 2 сезона

78

Анонимен

преди 1 година

IT специалист - 15 000 лева?Лекар хирург в Пирогов - 2000 лева?Как само в България не може да се оцени труда на работещите в здлавеорпазването?????Защо няма ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО, в случай, че са монго добри българските IT специалисти???Програмните продукти , с които се работи в системата на здравеопазването и в съдебната система са СКЛАДОВИ СОФТУЕРИ!