37

Мене

преди 5 години

В допълнение: от т.н. мениджъри в БГ се очаква само едно - натискай си хората и издевателствай над тях и в замяна ще получиш уговореното. Е, виждал съм и такива, които въпреки големите си усилия за поклонничество, не успяха и ги шкартираха. Човек трябва да има съвест и достойнство!

36

Мене

преди 5 години

Нека, нека. Скоро в големите градове и за по 1000 лв. няма да се намират служители. Колелото се върти. Хората продължават да емигрират. Днес си на върха, но не се знае къде ще се окажеш утре.

35

Анонимен

преди 5 години

До 34В България няма "инвеститори". Не случайно Австрия и Кипър са най-големите инвеститорки у нас. Просто мръсните пари от България се изпират, после се регистрират фирми в гореспоменатите страни и се "инвестира" в България. А ВСЯКО правителство се тупа в гърдите с тези "чуждестранни" инвестиции.

34

Анонимен

преди 5 години

Китай не го управлява ЕС

33

Албиона

преди 5 години

На калпави мениджъри , кадрите им виновни. Това ще Ви кажа от странство. Необразованите собственици и техните необразовани назначени роднини еъв фирмите в България са в основата на бедите на трудещите се. Незнанието да ръководиш трудов процес на група /и/ хора води до пълна тапа в 8часавия работен ден. Ако никой не ме е разбрал , да прочете първото изречение.

32

Анонимен

преди 5 години

Масовата част от хората са ниско образовани , не Добро обучение в позицията, която заемат. Съответно немогат да реализират нищо Добро за фирмата. Оттам като няма приходи , няма и големи заплати. Като няма Добър бизнес , няма и износ. Като няма износ няма увеличаване на стандарта. Всичко е вързано. Единствено ИТ дърпа напред, защото направиха модерни частни Унитаа с точни дисциплини , а не с Под Игото. И излизат брутални кадри , които намират работа на големи заплати.

31

Анонимен

преди 5 години

Труда нискоефективен бил, а цените високоефективни....нещо има сбъркано в това.И това е тоталната липса на държава в регулацията на обществените икономически отношения.

30

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 30Вижте как без приказки и къде достигна Китай.Но там всички работят.Тук говорят.Там 5G е въведен експер. в райно по-голям от Бг. Тук е 3G.Тук инвеститорите залагат на труд с ниско проф.образование, ниска квалификация и ниско заплащане. С малки изключения.Т. н. заводи приличат на занаятчийски работилници от началото на 20в. Какво заплащане може да се формира при тези условия? Огромни инвестиции отидоха за бардаци и игрални зали ( т.н. хотели ...), алкохолен и секс туризъм

29

Анонимен

преди 5 години

"Не може да нареди да вдигат заплати,но може да нареди тотални проверки за осигуровки и присъствие в сив сектор.Или ще играят по правилата или аут опазара на труда!"Ама то точно такава е схемата и в момента бе, само че единствено за непартийните фирми. Партийните нищо не ги лови, което е двоен удар срещу нормалните работодатели. И така докато всеки изпсува, спре да работи или емигрира.

28

ЗзЗ

преди 5 години

Пазарна икономика. Ако можеш да правиш само това което могат още много други, то и заплатата ти ще е като на другите. И ако те са готови да работят на 600лв. то няма как някой да ти даде 1500лв. за същата работа. За висока заплата трябват умения каквито другите нямат.

27

анонимен

преди 5 години

Стига сте говорили за 1000 лева заплата! В провинцията плащат 500 и ако работиш извънредно може да достигнеш до 600! Дори и да ти плащат малко повече те осигуряват на 500! Какви заплати, какви пенсии, какъв живот!

26

Анонимен

преди 5 години

Доста, доста некомпетентно мнение 28.Нискоефективния труд е производна на заплащането и организацията на труда което е функция на работодателя

25

Анонимен

преди 5 години

половинчата статистика не е статистика, а пародия

24

читател

преди 5 години

Калпав, нискоефективен, примитивен труд - съответното заплащане.Който не му харесва, може да намери друг работодател, от северния до южния полюс.Ако му стиска.

23

анонимен

преди 5 години

Ножицата между труда и капитала се е отворила достатъчно и вече винта се отвива! Възможни са два изхода: или капиталът ще убие трудещите се и ще вкара чужди работници да му работят за жълти стотинки, или ние мизерниците трябва да стреснем капитала по някакъв начин! Стиска ли ни?!

22

Анонимен

преди 5 години

52 боляри и семействата им на секирата и последва "златен век" за България при Симеон Велики.240 депутати на стълбовете и ще има нов златен век за този народ.

21

Анонимен

преди 5 години

Да-а не греши. Мизерията е пълна и изход няма.

20

Анонимен

преди 5 години

Реално погледнато, България е държава със статут на концлагер.Живот в гета, *** избиващи възрастните хора, намаляване на населението от болести и мизерия...ами то все едно Освиенцим.

19

Анонимен

преди 5 години

Тези големите работодатели и фирмите им са на определени партии.Тоест мизерията и лошото заплащане се генерира от политическата класа, а не от работодателя!

18

Башка Луд

преди 5 години

Много ни плащат!Липсата на реални браншови организации, води до липса на адекватно заплащане. Или казано по-простичко, винаги ще се намери някой, готов да свърши повече, за по-малко!В нормалните държави има ставки за извършена работа на час и ако, някой си позволи да пада под тях, бива атакуван от съответната браншова организация!За подготовката на кадри, въобще да не захващаме дума!