188

Мария

преди 11 години

Буферните паркинги би трябвало да приемат гостите на столицата. Би трябвало точно те да бъдат стимулирани да ползват градски транспорт, както и тези, които "вършат работа в центъра". А живущите в центъра просто нямат алтернатива. Оказва се, че или трябва да плащат или да плащат... Трафик се създава от първите, а не от вторите. А и останалите граждани на София не плащат, за да паркират автомобилите си пред жилищата, в които живеят, макар че паркоместата пред тях са също общинска собственост.

187

ДЕДО ЙУХ

преди 11 години

Това е политиката на герберастите - потискане на народа и ограбване по всякакъв начин.Гласувайте пак за герб/бкп/

186

Анонимен

преди 11 години

Ами Вие каква мисъл по въпроса за паркирането, искате от хора направили зала за 15 хил.човека с паркинг за 500 коли :)))

185

Баровец с Г55амг

преди 11 години

До 217 и 220 и всички други.Първо живея в мезонет в Бояна 350кв.м скромен е терасата ми е колкото вашите уж големи и луксозни апартамнети имам и басейн на терасата.Имам и три гаража да не се чуда къде да паркиран.Второ ще плащате и кючек ще играете.И трето в центъра живеят най-големите селяни и комплексари.

184

До Чиновник

преди 11 години

ти какво даде? само искаш да ти дават май на теб...

183

мучачо

преди 11 години

ко ривете ва *** вий тука сичко изкате да е без пари нема вече куманизам и политбюро. сега Балгариа е евроатлантическа даржава с пазарна икономика и секи който изка да живее ше си плашта на даржавата и на бизнеса

182

Анонимен

преди 11 години

До до 252 що така грубо? аз не си падам по мъжки ***...но има хора които биха те ощасливили

181

681

преди 11 години

Отново темата е осра_а от някакви хейтъри. Имам си гараж и тези правила не ме касаят пряко. Въпреки това не мога да избягам от синята зона - тя се простира между бул.Сливница и жк.Изток. Където и да отида на повече от две пресечки от дома си плащам като поп.Но искам да кажа на тези дето смятат , че живущите в ЦЕНТЪРА са по-различни: Не не са! Те са същите като Вас. Повечето дори са възрастни хора без коли. Тези с парите отдавна се изнесоха от центъра ,защото тук вече не става за живеене.

180

Реалист

преди 11 години

Синята зона е дискриминация!!!Ако ще се въвежда платено паркиране, то правилата трябва да са еднакви за всички и да важат за цяла София. Примерно, по 10 лева на час навсякъде в София и да не може да се престоява повече от 1 час навсякъде в София или по 20 ст. на час през деня и 10 ст. на час през нощта, без ограничение по време. За 24 часа това са 3.60 лева /12*20+12*10/,а за един месец са около 108 лева /30*3.60/ и това за цяла София. Представяте ли си колко пари ще влязат в касичката на ГЕРБ?

179

Чиновник

преди 11 години

до 251 столичанинаТакива лигльовци като теб, които започвате всяко изречение с "аз искам...", до 5 години ще ви изселим не само от центъра, но и от града. Причината е, че само искате, а нищо не давате. Затова ще копате домати и чушки, докато не разбрете, че първо се дава, а после се получава.

178

Анонимен

преди 11 години

До аз столичанинами отиди в някои родопско село..чист въздух каруци коне

177

аз столичанина

преди 11 години

аз искам центъра на моята държава и столица да са по-чисти и въздуха който дишат децата ми да е свеж. който иска да си кара дъртата бричка, да ходи другаде - не искам да му дишам пушилките.

176

Хора!!!!!!!!!!!!!!!

преди 11 години

Хора! Това е отвратително! Цялото герберастко войнство е впрегнато да защитава некадърната Фандъкова и герберастите пишат като бесни! Нали не смятяте, че хората от центъра не са отишли на работа и седят пред компютрите??? Колкото и да ни тъпчете сега герберасти, София ще стане един приличен град!

175

47384

преди 11 години

До без кола До без колаа така не само в центъра навсякъде синя зона..трябва направят GPS таксуване като спреш на някоя отбивка за повече от 5 мин да пуснеш една вода 2 лева автоматично да вз

174

???

преди 11 години

Фандъкова защо не си подаде оставката, защото не се и опитва да осигури ред в паркирането извън района на Синята зона? Защо заради некадърността на Фандъкова майките с количките трябва да се провират между колите или да излизат на улицата, защото Фандъкова допусна паркиране по тротоарите и къде ли не още? Фандъкова е отговорна и затова, че извън Синята зона общинската управа допуска паркирането пред гаражите и хората не могат да си ги ползват. Всичко това е задължение на Фандъкова - Оставка!

173

дзвер

преди 11 години

242, така е.Стига с тая "европейска практика". Колко е заплатата в Западна Европа? Задължават ли там живущите сами да почистват тротоарите от сняг през зимата? Малките централни улички в София бяха непроходими тази зима, защото снега не се почисти! "Европейска практика" ли е да се плаща данък смет на база данъчна оценка на имота? Все въпроси, по които няма коментар, пък и няма смел журналист, който да ги зададе!

172

Анонимен

преди 11 години

е то да ходиш с кола на работа или да си свършиш някоя работа стана луксда се возим с рейса и метрото пък колите да стоят някъде си и накрая на годината да им даваме по 1000 лева за винетки данъци гражданскихората навремето са проектирали улици двупосочни а сега ги направиха еднопосочни за да взимат пари това на нищо не прилича,защо някой не направи допълнителни паркин места да вложи средства и да печели,а така боята и 2на час

171

без кола

преди 11 години

А защо само в центъра? И в кварталите вече отдавна няма свободни от коли места по които да минем.Да си плащат.

170

Разбирачев

преди 11 години

Има начин да се освободи Центъра на София, но няма да стане. Да се забрани на кметове, общинари, депутати, министри, премиер и президент и цялата държавна администрация да влизат в Центъра на София с МПС-та. Да ползват метрото или друг градски транспорт, колело или да ходят пеша! Може да се премахнат изцяло и паркингите "Служебен абонамент", като форма на дискриминация към гражданите. Гарантирам, че поне половината паркоместа в центъра ще се освободят, а и политиците ще си седнат на д-то и ще св

169

Анонимен

преди 11 години

Няма алтернатива, щото Ви е по-лесно да взмете един молив и карта и да надраскате всякакви сини, зелени и бембени зони, отколкото да си впрегнете сивото вещество и да изградите паркоместа НЕЩАСТНИЦИ