33

bg

преди 10 години

Nekoi svine moje da kajat 4e I arnaudite I 4erkezite sa ni osvobojdavali ot rusnacite.

32

bg

преди 10 години

Nacistite sa objavili primirie v Auschvitsh,no evreite sa go narushavali.

31

Анонимен

преди 10 години

ддо украинецхохол, така хубаво ще ви омаят хамериканците, че ум ще ви зайде!

30

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен"Великите" сили за пореден път "велико" се оакаха с реакциите и постъпките си.

29

Анонимен

преди 10 години

до 24 - продължение на 29-----------------------------Но все пак да не съдим великите сили! Това са отминали времена, хората учавствали в тези събития - отдавна ги няма!Но недейте да казвате, че Русия ни били поробили, а западните сили ни били освободили, като е станало точно обратното!!!!

28

Анонимен

преди 10 години

До 24 - продължение на 28-------------------------------------------Срокът на временното руско управление се намалява от две години на девет месеца.Т.е. това, което казваш - че са ни освободили от Руско господство, някой си го е измислил! Просто намаляват от 2 г. на 9 месеца!Но по-инересното е: ( добре го прочетете!!! )Новата българска държава се поставя във васална зависимост от Османската империя и се задължава да ѝ плаща ежегоден данък !!!!!!!

27

Анонимен

преди 10 години

До 24 - Продължение на 27-------Берлинският договор свива територията на българското княжество, предвидена в Сан Стефано, в земите между Дунав и Стара планина и дотогавашния софийски санджак. Между Стара планина и Родопите се обособява автономна област Източна Румелия, а Македония, Източна Тракия и Западна Тракия остават под пряката власт на султана.И т.н. и т.н.

26

Анонимен

преди 10 години

До 24 - ------------------Санстефанският договор между Русия и Султана предвижда да се възстанови Българската държава на широка етническа територия. Дава и теоретична независимост под протекцията на Русия и намаляването на европейска Турция до тясна ивица територия. Великите сили не позволява това да се случи.Ще го постна на части че е дълго, ама като не искате да четете - ще ви го сдъвча!

25

Суворов

преди 10 години

Укрaйнците по душa сa си фaшисти През войнaтa сa бaндеровците сa убивaли повече мирни грaждaни отколкото SS.И сегa сa си фaшaги-изгорихa живи служителите нa Беркут ,които откaзaхa дa се извинят нa колене нa мaйдaнa,гледaх зa товa aвтентични кaдри,после изгорихa живи 40 човекa в Одесa .Едно време лигaвите *** политици създaдохa Хитлер и го кaчихa нa влaст,после солено им излезе,a сегa историятa се повтaря,мaйдaновците ще предизвикaт 3-тa световнa войнa

24

Берия

преди 10 години

Русия успя дa усмири Чечня след водене нa три войни продължили с години,a чеченците сa едвa 1,2 млн.души.Тa aпропо се питaм колко години ще сa му необходими нa Потрошенко дa победи Донецк и Лугaнск дето сa със 7 млн.нaселение ? ,особено кaто се имa предвид,че aрмиятa му е глaднa,голa ,босa,зле плaтенa и деморaлизирaнa.

23

ukrainec

преди 10 години

До АнонименТочно обратното-Русия се опитва да пороби България-но западните държави начело с Германия я изгонват (Берл.договор) и освобождават България !

22

ukrainec

преди 10 години

До !Бойците от тези организации причиняват актове на убийство, мъчения и други видове нечовешко третиране на цивилното украинско население, превземат и рушат инфраструктурни обекти, занимават се с мародерство и грабеж.Оказвайки им помощ, руската страна нарушава задълженията, поети по цял комплекс от международни договорно-правни инструменти в областта на предотвратяване и противодействие на международния тероризъм, в частност, на клаузите отМеждународната конвенция за борба с финансирането на тероризма от 9 декември 1999 г.,

21

!

преди 10 години

Какво е това примирие, няма да се стреля никъде но украинските войски да може да отидат и да завземат всичко което им е нужно, така че след като изтече срока те да са готови да избият цялото население което не танцува по свирката на Порошенко!

20

Стрела

преди 10 години

Лицемерният Порошенко, следващ указанията на задокеанските господари непрекъснато обстрелва юго-изтока, колко стотици хиляди потърсиха убежище в Русия, предимно жени с децата си! А Западът и най-вече САЩ упорито "не чуват" и не "знаят", че армията непрекъснато обстрелва граждански обекти. Невиждана наглост и цинизъм.Проклета да е тази американска демокрация!

19

Анонимен

преди 10 години

До 18: ( От полуграмотния )--------------------------------------------Прочети в уикипедия за Берлинския договор. Ако не знаеш - ще научиш, ако си забравил - ще си припомниш!Какво се случва там - великите сили не искат голяма и силна България, Русия настоява, но великите сили не разрешават! И така до ден днешен балканите са разцепени! Иначе ставаме заплаха за тях ...

18

rusnak

преди 10 години

Днес е убито от обстрел на военните още едно 10 месечно дете. Кой нарушава "примирието"??

17

Анонимен

преди 10 години

Това ми напомня за нашата история - когато запада не разрешава на България да бъде свободна, но Русия настоява!---------------------------17 Кога е била тази история , нещо не се сещам полуграмотнико

16

Анонимен

преди 10 години

Петро Порошенко иска опълченците да не стрелят, докато ги избиват, че причиняват загуби на украинските сили. Той иска всички опълченци да се съберат невъоражени и строени и да мине един самолет да им пусне бомба, ама те да не бягат! Да не нарушават примирието, трябва да стоят мирни докато падне бомбата и ги убие. Като не се съгласят, ще викне новите приятели на Украйна да ги избият.Това ми напомня за нашата история - когато запада не разрешава на България да бъде свободна, но Русия настоява!

15

До Десетката за 16

преди 10 години

До АнонименЕто това вече е сериозен анализ, засяга фундаментални категории и говори за бистър и аналитичен ум. Браво! :)

14

Анонимен

преди 10 години

Руски миротворциги наричат проруските медии и нашите червени гъзо.изци!А народа им казва "РУСКИ ГЛАВОРЕЗИ"100 години болшевиките носят само безредици и смърт