Camping & Caravaning Expo - най-голямото събитие за годината в сферата на къмпинга, караванинга и аутдор ще събере на едно място повече от 80 изложители от България, Гърция и Турция. Паркът на София Ленд ще се изпълни с нови модели кемпери, каравани, автомобили за туризъм и свободно време, мотоциклети и велосипеди, палатки, покривни палатки, лодки и пособия за водни спортове, оборудване и аксесоари. Сред тях има много, които не са показвани публично в България до този момент.

Посетителите на изложението ще имат уникалната възможност да видят на живо в периода от 12 до 14 април в София Ленд последните тенденции в бранша. Ето и само част от премиерите:

HIP Campers

Първият български бранд за кемпери ще бъде представен на изложението, като посетителите ще имат възможност да се запознаят лично с хората, които стоят зад уникалния семеен проект  4Family.  Това е първият български кемпер, разработен специално за семейни приключения - теглото му е до 3500 г. и ще предлага светлина и простор, комфортна кухня, голяма баня, удобни легла и интелигентни решения за домашни любимци и съхранение. Цената му ще започва от около 150 000 евро.

Subaru

Премиера на Camping & Caravaning Expo 2024 ще направи компактния Subaru Crosstrek. Новият модел на Subaru поема наследството на SUBARU XV, който се превърна в бестселър на японската марка в Европа. Новото име е комбинация от думите “crossover” ("кросоувър"), класа към който принадлежи автомобилът, и “trekking” ("трекинг"), което веднага идентифицира характера и духа на новия модел. Това име олицетворява идеята за свободата да се движиш навсякъде, както в градска среда, така и извън пътя.

Sevic

В непрекъснато развиващия се сектор на електрическите превозни средства, Sevic V500e се откроява като променящ играта. Произведен в България, Sevic e стъпка напред към електрифицираната градска логистика. Проектиран да бъде адаптивен, гъвкав и достъпен откъм цена, V500e използва архитектурата на смарт превозно средство с взаимнозаменяеми товарни конструкции.  Това 100% електрическо лекотоварно превозно средство не е просто още една опция, а универсално решение, което отговаря на широк спектър от нужди, като къмпинг приключение в природата, управление на бизнес и много други.

Just Wild Campers

На своето поредно участие в Camping & Caravaning Expo българският разработчик КАМ Моторс Дизайн ще представи експедиционен 4х4 кемпер под собствения им бранд Just Wild Campers. Кемперът се базира на камион MAN с максимална маса от 8,5 тона и мощност от 232 к.с. Има двойно заключване на диференциала, 8-степенна ръчна скоростна кутия с бързи и бавни скорости. Камионът е напълно преобразен в работилницата на КАМ Моторс Дизайн през 2023 г.

Dacia

Dacia за първи път ще покажат в България Sleep Pack на Camping & Caravaning Expo 2024 Всички посетители на изложението ще могат да видят на живо Dacia Jogger HYBRID 140, оборудвана със Sleep Pack. Това е интелигентна палатка за всички любители на приключенията на открито, като част от гамата аксесоари InNature.

Гама аксесоари, демонстриращи връзката на Dacia с природата, ще оборудват автомобила. Sleep Pack е първият аксесоар, лансиран като част от гамата аксесоари InNature. Предлагащ се за всички нива на оборудване на Jogger, Sleep Pack дава възможност да превърнете купето в спалня само за няколко минути. Този подвижен аксесоар е съвместим с всички версии на Jogger, произведени от лансирането му на пазара. Двете подвижни седалки на третия ред на 7-местната версия на Jogger трябва да бъдат извадени, преди комплектът да бъде инсталиран. Той е семпъл, подвижен и достъпен. Теглото му под 50 кг. и включва три ключови компонента: двойно легло, което може да се постави за по-малко от две минути, рафт и място за съхранение.

INEOS Grenadier Quartermaster

Ineos Grenadier е създаден за преходи извън пътя и там е неговата сила. Тестовият прототип на пикап версията ще бъде показан за първи път в България на Camping & Caravaning Expo 2024 тази седмица. Новата разработка на безкомпромисния офроудър се нарича Quartermaster и носи името на висшия военен офицер, отговарящ за снабдяването и разпределението на провизиите в армията. Всъдеходът е с увеличено междуосие от 3227 мм, което позволява на товарния отсек да осигури полезен товар до 760 кг и възможност за лесно пренасяне на стандартен европалет с размери 1200 x 800 мм.

Knaus

Германската марка Knaus ще бъде представена на изложението с модела Wave 640 Meg Vensation. Той е на база на WV Crafter, с 8 скоростна автоматична кутия и мощност от 177 к.с. Кемперът впечатлява с просторния интериор и височина на тавана 1,90 м, стандартно въздушно окачване, както и дизелово отопление.

Освен всички вълнуващи премиери, посетителите ще имат възможност да се потопят в истинска фестивална атмосфера – кът за хранене, музика, фермерски пазар с над 20 изложителя и много други забавления. Специални гости на събитието ще бъдат Капана Фест.

Всички двуноги и четириноги членове на семейството са добре дошли, входът е свободен.