В британския град Кент беше открит необичаен автомобил. Той смътно прилича на Батмобила, но е построен на базата на стар ВАЗ-2101. Този странен автомобил в момента е обявен за продажба на платформата eBay, където за колата се искат за 1295 паунда - сума равняваща се приблизително на 1500 евро или 3000 лева, пишат от Automedia.

Необичайният тунинг на Жигули е извършен от британски майстор, известен със странните си проекти. Както вече споменахме, тази кола е базирана е на Lada 1200, произведена през далечната 1980 година. Това е експортната версия на ВАЗ-2101 с десен волан. Проектът е наречен Lada Robinator.

Жигулата от АвтоВАЗ не се разпознава веднага, защото част от панелите на каросерията са сменени и са значително по-различни. По-специално, извитият покрив е заимстван от Morris Minor, а също така са използвани части от Austin, Ford Anglia и Cortina, като всичко това е добавено на стандартната каросерия на руския автомобил.

Отзад се виждат и самоделни килообразни удължения на калниците, които са в американски стил. На вратата са изрисувани логата на асистента на Батман - Робин, и на Готъм Сити (Готъм Сити – родният град на Батман).

От състоянието на този странен автомобил има още много да се желае - на места е ръждясало сериозно. Салонът, където тапицерията е разкъсана, изглежда още по-зле. Воланът, предният панел и седалките на Жигулата остават непроменени, но в салона има подобрения в стила на Батмобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase