Снимка: БГНЕС

Прозорлив и предприемчив британец ще спечели милиони, след като през 2015 г. купува 200 броя от легендарния SUV Land Rover Defender и след това ги препродава.

Чарлз Фосет е основател и собственик на Twisted Automotive в Йоркшир - компания, която модифицира и продава персонализирани Defender. През 2017 г. Land Rover спря да произвежда класическия Defender, за да направи път на ново поколение, което пристигна през 2020 г., вече с електрифицирана версия чрез plug-in хибридно задвижване.

Преди да спрат да се произвеждат, през 2015 г., той решава да купи много такива коли на цени около 30 000 английски лири и се оказа, че сега хората са готови да дадат до £220 000, за да притежават една от тях, съобщава Ladbible.

 Разбира се, това не са просто превозни средства 4x4, защото Фосет ги модифицира по индивидуални критерии за своите клиенти, което ги оскъпява. Всички превозни средства са били на склад и имат пробег не повече от 50 км, което на практика ги прави нови коли, макар и на години.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Коментари Напиши коментар

13

българина

преди 2 дни

ако мотора е 3.0 дизел, когато и да го купиш е все ***....

12

Анонимен

преди 1 седмица

Какво дълго стоене на едно място, да не са стояли 20 години? Стояли са 5-6 години досега. И не знам какво пречи веднъж в годината да го палят за 5 мин и да му натиснат спирачката два пъти...

11

Анонимен

преди 1 седмица

Нови коли , друг път. От дългия престой на едно място , буталата са се спекли , спирачната система също. Тия може да ги разправя само Абидал , който си няма понятие от двигатели и автомобили.