Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Преди години шофьорите бяха принудени да използват какви ли не трикове, за да улеснят пътуването си, особено през зимните месеци. Сега голяма част от проблемите са решени благодарение на оборудването на съвременните автомобили, но някои все пак остават. Сред тях например е затруднената видимост, когато предното стъкло е замръзнало или сериозно зацапано. Затова и ви предлагаме едно решение на този проблем, пише Automedia.bg.

Дори съвременните химикали в течността за чистачките, предназначени да разтопяват леда и мръсотията по стъклото, при силни снеговалежи и пръски от пътни реагенти не могат да се справят със задачите си. Вместо чисто стъкло шофьорът има пред себе си „пелена“ от натрупана мръсотия и е принуден непрекъснато да пръска течност. Това води до нейното бързо изразходване, което налага често зареждане.

Има обаче и по-ефективен и по-важното – по-евтин способ за справяне с проблема. Говорим за таблетки за кухненски съдомиялни машини. Те включват специална сол, балсам и детергентни компоненти, които позволяват перфектното почистване дори на засъхнали и силно замърсени съдове. Те могат спокойно да се използват и за предното стъкло на автомобила.

За целта няколко таблетки се разтварят в три литра топла вода, след което просто се смесват с наличната течност за чистачки. Почистващите свойства на такъв разтвор се подобряват значително. Единственият проблем е, че ако новата смес остане дълго време при ниски температури, може да замръзне. Но при по-продължително пътуване тя бързо ще бъде изразходвана.

Капсулите от съдомиялната машина имат и други предимства. За разлика от зимната течност за чистачки, която на някои места е със съмнително качество, те не миришат и не вредят на човешкото здраве. Но пък измиват предното стъкло много по-добре. А освен това са и по-евтини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

bl

преди 1 година

"Използвам H2SO4! Гарантирано премахва всякаква мръсотия, заедно със стъклото, чистачките, боята, калниците и предния капак." И с царска вода също става...

47

Ентелигент Джурналис

преди 1 година

Използвам H2SO4! Гарантирано премахва всякаква мръсотия, заедно със стъклото, чистачките, боята, калниците и предния капак.

46

???

преди 1 година

?

fallback