Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Компанията Renault обяви план да продаде своя мажоритарен дял в руския производител Автоваз, съобщи ТАСС.

Акциите ще бъдат прехвърлени на руски научен институт.

Oще по темата
Договорена е опция за откупуването на акциите обратно.

Това може да стане през следващите шест години. Френската компания обяви безкасово отписване на над два милиарда евро, за да отрази пропуснатите приходи от прекратяването на работата в Русия.

Френската компания е с най-голямо присъствие на руския пазар. Получени са всички необходими одобрения за прехвърлянето на акциите.

Компанията Renault държи шестдесет и седем процента от Автоваз. От там прекратиха своята дейност в завода още преди два месеца.

Представителите на френската компания обясниха, че са взели решение, което да е справедливо към техните руски служители и че са запазили варианти за своето завръщане в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Гошко

преди 1 година

Незнам да ли ще дрънкат Москвич или лада, ама със сигурност ще подкарат китайски и индийски коли. Западните автопроизводители се държат единствено заради политиката на ЕС да ги стимулира чрез бюрокрация, като спира внос от Китай.А Китай произвежда доста добри и евтини автомобили, у нас не се знаят точно поради спънките от ЕС, щото дойчивците и франсетата няма да си продават скъпите коли.

71

Анонимен

преди 1 година

Винаги ми е било странно изписването на РЕНО-то... RENAULT.

70

Алекс

преди 1 година

Загубите за Рено са големи.Това е урок за всички фирми,които могат да си помислят да развиват бизнес в Русия.Бягайте далече от това проклето място.Неизбежно ще си загубите парите.

fallback