Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин на практика взе участие в церемонията по откриването на стартирането на серийно производство на луксозни автомобили в Русия, наречено "Аурус".

Началната цена за базов модел ще бъде около 245 000 долара. Производството на луксозната лимузина ще се извършва в завода на Ford Sollers в Русия със 70% от автомобилните компоненти, произведени в страната от местни доставчици. Ford Sollers е съвместно предприятие между американския производител на автомобили Ford и руския Sollers, създаден през 2011 г.

"Очаквам серийното производство на автомобили "Аурус" да засили присъствието на руски автомобили на международния пазар и да предостави възможност за увеличаване на износа на високи технологии. Това е добър шанс за тях да овладеят нови технологии и да получат допълнителни поръчки", каза Путин.

Очаква се доставките да започнат през юни предимно за клиенти от Близкия изток. Обединените арабски емирства вече са направили поръчка за 30 бронирани превозни средства "Аурус" за правителствени и президентски цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase