Снимка: БГНЕС
fallback

Коя е най-предпочитаната от хората музика при шофиране? Британската търговска компания Perrys реши да даде официален отговор на този въпрос и направи допитване до над 1500 шофьори. Първото място категорично се пада на Queen - вероятно благодарение и на опита на Top Gear да определи най-подходящата песен за каране, при който първото място бе за Don't Stop Me Now, пишат от Automedia.

Фреди Меркюри и компания водят убедително с 4.7% от предпочитанията на запитаните, далеч пред Ед Шийрън - 2.7%, ABBA - 2.5%, и Little Mix - 2%. Като цяло в челната десетка доминират старите рок-групи - The Beatles са шести, The Eagles - осми, Fleetwood Mac - девети, и AC/DC - десети. От по-съвременните музиканти в Топ 10 попадат Coldplay и Oasis.

Като цяло обаче над една трета от запитаните предпочитат да слушат в колата си поп, за рок са гласували 15%, за кънтри - 8%, за рап - 8%, и за класическа музика - 6%. Подозираме обаче, че съотношенията не биха били същите, ако подобно проучване се направи у нас, защото в британското със сигурност не е била предвидена графа за Миле Китич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Ива

преди 2 години

До АнонименРок чалга слушаш ти.

26

До 23

преди 2 години

IT спец, пък неграмотен... що така?Уж имаш акъл за компютри, а нямаш за майчиния си език и правиш грешки като за първи клас.

25

Анонимен

преди 2 години

До IT-спецА ба теб, един двн ше ти специализирам главата във футбопна типка.

fallback