Снимка: Pixabay
fallback

С провеждането на краш-тестове, освен самите производители, се занимават редица независими организации по света. Най-известните от тях са Euro NCAP, IIHS и Global NCAP. Всички те разбиват нови автомобили за проверка на тяхната безопасност, след което им поставят оценки - от 0 до 5 звезди.

Самите производители обръщат все повече внимание на безопасността и постоянно усъвършенстват своите автомобили. Затова и новите модели обикновено получават 4 или 5 звезди. Затова е изненада, че на последните изпитания на Euro NCAP (европейската организация) новите Dacia Logan и Sandero Stepway получиха само по 2 звезди. Това обаче съвсем не е най-лошия резултат в историята

11-те най-големи провала на краш-тестове:

Fiat Punto - 0 звезди
За първи път в историята на Euro NCAP нула звезди получи хечбекът Fiat Punto през 2017 година. Експертите първо установиха практическо пълно отсъствие на системи за помощ на пътя и много ниска защита на гърдите на водача. Малко по-добре стояха нещата със защитата на възрастните пасажери и децата, но това не промени оценката.

Fiat Panda - 0 звезди


Jeep Wrangler - 1 звезда


Ford Mustang - 2 звезди

Отсъствието на системи за активна и пасивна безопасност в базовата версия стана причина за ниската оценка на американската спортна кола. Нито една от нейните седалки не позволяват закрепването на детско столче, отговарящо на стандарт i-Size. Защитата на възрастните в колата е 72%, което в крайна сметка даде само 2 звезди на Mustang. Все пак във Ford добавиха някои системи и година по-късно спортната кола получи 3 звезди.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

това е фак нюз

преди 3 години

Като цяло производителите проектират автомобилите , така че да вземат добра оценка . от нъкап като променят методологията и всички от 4-5 падат на 1-2*. Имаше и статия по този въпрос, как при челен сблъсък , ако се промени с 5% препокриването и пътниците от живи вече са в "Орландовци".

4

Да не спорим

преди 3 години

За най - лошите резултати няма да говорим повече ! Нека поговорим за най-добра позиция в тия тестове - ще се съгласите ли , че немска марка ,с четири кръга и ""7""-ца , напоследък е абсолютен шампион по нашите улици и шосета??? Микре,,мол*Парадайс* и още колко знайни и незнайни спечелени сблъсъци........уви!

3

Анонимен

преди 3 години

До хухуКой ти е забранил в хубавото бг да си купиш кола 2020Или искаш друг да ти я купи?

fallback