Снимка: БГНЕС
fallback

Британската кралица Елизабет II отново попадна в центъра на медийното внимание след скандала с интервюто, дадено от нейния внук Хари и съпругата му Меган Маркъл. В случая обаче ще стане дума за автомобили и нейното отношение към тях, а не за проблемите в кралския двор.

Кралицата много обича да шофира, като, напълно естествено, предпочита моделите на две марки - британските Land Rover и Jaguar. Тя не е карала шофьорски курсове и съответно няма свидетелство за управление на МПС, но пък не се и нуждае от такова (същото се отнася и за паспорта), припомнят от Automedia.

Елизабет II се е научила да кара още през Втората световна война, когато служи в Женския спомагателен корпус. Доскоро тя често можеше да бъде видяна зад волана на своя Range Rover, когато е отседнала в замъка си в Шотландия или когато се връща в имението си в Уиндзор след неделна църква.

Разбира се, когато става дума за официално мероприятие, Елизабет II е возена от шофьор, като никога не слага предпазния колан. При това случая не става дума за нарушение на правилника, а за забрана от съображения за сигурност. В случая на опасност тя трябва да бъде готова да напусне автомобила по най-бързия начин, а предпазният колан би я забавил.

Същото правило се отнася не само за нея, но и за останалите членове на кралското семейство, а също така и за охраната. Кралицата се подчинява и на още някои забрани - тя не може да гласува на избори, да раздава автографи и да се ръкува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

ВисокобюджетенМаскар

преди 3 години

А някои мислят,че е бременна,та за това.

25

Кочо

преди 3 години

До Шофера, използването на колан е основно правило в правилника за движение по пътищата. В кола с въздушна възглавница и без кантар, при катастрофа ще се отвори възглавницата и ще те убие ако си без колан, отделно, че ако няма възглавница директно през стъклото летиш. Такива като теб, най-добре да си махнат и облегалките за глава, те също са задължителни. Като ги махнеш помоли някой приятел да те блъсне с 30 като си на някой светофар и после ми пиши какво е станало ;).

24

Анонимен

преди 3 години

По време на соца ги въведоха.Българите видяха ,колко е глупаво и гипремахнаха.След което, пак ги въведоха,защото СИВ ги задължи.Мисля,че унгарците се бяха заели с тези ремъци.

fallback