Снимка: БГНЕС
fallback

Поредната катастрофа със самоускоряващ електромобил на Tesla беше отчетен, но този път тя не е в САЩ, а Южна Корея, съобщава Reuters, цитиран от Automedia.

Според първоначалната версия, кросоувърът е започнал сам да увеличава скоростта си и се е ударил в стената на жилищен комплекс. След сблъсъка електромобилът се е запалил, но пристигналите на мястото на инцидента пожарникари бързо са се справили с пламъците. В колата е имало трима души, като шофьорът и един от пасажерите са тежко ранени, а другият е загинал на място.

От полицията съобщиха, че съдебно-медицински екип изследва останките от автомобила, за да може да установи причините за аварията. Засега от Tesla отказват коментар за случилото се.

През януари 2020 година Националното управление за безопасност на движението на САЩ (NHTSA) получи петиция, в която се настоява половин милион коли на Tesla да бъдат проверени заради непреднамерено ускорение. В Южна Корея също върви разследване срещу американския производител, като то е заради проблем със системата за автономно движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

До 61

преди 3 години

Съгласен ,но ако се отнася за моята която е на тезгяха в гаража

68

Анонимен

преди 3 години

И.и.може да управлява системи но не и единичен проект,защото няма синхрон със заобикалящия го свят.Така че когато всички преминат на и.и.тогсва има реален шанс.Но пъктогаваима друг проблем самострукторираш се и самоуправляващ се субект като системи ставаопасен за биоматериала.Всяко изключване ще е невъзможно,защото моментално ще бъде заменено от резервен вариант и тогава биоматерията ще изчезне.Това вече е опасен експеримент за човечеството.Затова и си мисля,че ще има много саботажи.

67

1

преди 3 години

Почти всички нови автомобили могат да бъдат хакнати. Тесла е просто най-лесна. То това всъщност е от поне 10 години насам. Тъй че....

fallback