Снимка: БГНЕС
fallback

Международната мрежа от автомобилни сервизи Fit Service публикува резултатите от свое проучване за най-надеждните автомобилни марки. То се основава на повече от 2 млн. сервизни операции, проведени в над 100 различни сервиза на компанията.

За да бъде по-честно класирането, експертите първо са изключили ремонтите по каросерията и гумите, а също така и миенето и почистването. След това от списъка е премахната и всяка дейност, свързана с техническото обслужване на автомобилите и смяната на износени детайли - масло, филтри, крушки на фаровете и др.

Така в съставянето на рейтинга са включени единствено посещенията в сервиз, които са свързани с директни повреди. Специалистите са въвели метод за оценяване, в който се използва средната възраст на съответните модели.

Проучването обхваща третото тримесечие на 2020 година.

Mercedes-Benz G-Class - среден показател за повредите 49,5%

Toyota Camry - среден показател за повредите 51,1%

Skoda Yeti - среден показател за повредите 51,6%

Skoda Superb - среден показател за повредите 52%

Skoda Octavia - среден показател за повредите 52,3%

Кои са останалите модели и марки вижте на сайта на Automedia.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

У

преди 3 години

Моята класация я води Опел Астра Ф-бензиновите с моноинжектор, обаче вече са към класа на ветераните, а доста са и на дупки от ръждата. Да не забравяме, че оригиналната книжка за технически преглед има 12 страници. Навемето дъщерята и зетя имаха и цяла година я карали със навит найлон-стреч фолио на карето. после ми я дадоха и сложих маншон - 20лв. Имаха само някакви болежки с делкото и дотам! Обаче и Голф 2/3 си беше яка!

17

Анонимен

преди 3 години

Имах Октавия, дизел, купена байбек на две години. От над 20 коли, които съм имал - по-голем отпaдък от тая шкода нямаше! Никога повече шкода!

16

Анонимен

преди 3 години

Новата кола. Точка. Няма значение кой модел

fallback