`
Снимка: БГНЕС

Автомобилното производство по цял свят бе блокирано заради епидемията от коронавирус. Една от компаниите, Fiat, започна да произвежда така нужните маски за лице в своите заводи. А сега и другите автомобилни гиганти решиха да отговорят на молбата на правителствата за помощ, съобщават от BBC.

General Motors, Ford и Tesla искат да преобразуват заводите си така, че да могат в най-скоро време да започнат производството на вентилатори за обдишване в САЩ. Техните колеги от Nissan в Япония, както и отборите от "Формула 1" във Великобритания също ще се включат в инициативата.

Компаниите започнаха работа, след като Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) обяви, че ще смекчи пречките в процеса на одобрение за производството на медицински изделия, за да ускори производството на вентилатори.

Ала според някои експерти, на автомобилните гиганти ще им е трудно да преобразуват производствата си. По думите им, компонентите, които са нужни, са много специфични и изискват специфични знания за работа с тях.

"Това са много прецизни машини, а в тях има не само много сложен хардуер, но и софтуер", казва Дженс Халенс, ръководител на компанията, производителя на вентилатори, Hamilton Medical.

А докато стане ясно, колко време ще отнеме започването на новото производснво, Илон Мъск обяви, че е купил 1255 вентилатора от Китай, които ще дари на болниците в Лос Анджелис.

 

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 седмица

Пускаш ауспуха обратно в купето и си готов с обдишващия апарат.

8

Анонимен

преди 2 седмици

Запасени са руснаците. Откакто разкриха, че САЩ събират проби от славянския геном и работят върху версии на коронавируса в казахстан и САЩ, то естествено са си направили необходимите изводи и са взели мерки. А и е обществена тайна, че руснаците имат огромни резерви от булвално всичко, за което се сетиш. Понеже имат негативен опит през последните стотина години.

7

до анонимен 1

преди 2 седмици

Какво значи "Лада ?" ?!

Навярно питаш за моделите на "Лада " ?
Защото автомобилната компания ВАЗ ( АвтоВАЗ ) поизвежда различни модели "Лада ".
Или заглавието не е за автомобилни компании ?