Снимка: Pixabay
fallback

Цената на бензина на някои места в САЩ падна драстично, съобщиха местните медии. Така например, на бензиностанциите в щата Кентъки един галон (3,8 литра) се продава за долар. Това прави по 26 цента за литър, колкото струва обикновена бутилирана вода в местните супермаркети, пишат от Automedia.

Ситуацията обаче варира значително в различните щати. В Сан Франциско, Калифорния, средната цена е 3,39 долара за галон, а в Лос Анджелис в същия щат - 3,32 долара. Което също е малко, като се има предвид средното ниво на доходите на населението.

Намалението на цената на бензина се дължи както на самоизолацията на хората зарази епидемията от коронавирус, така и поради спада в цената на суровия петрол, чиято стойност на световните борси се приближи до тези от 2001 година. У нас днес по обед средната цена на най-масовия бензин А95 бе 2,05 лева за литър, а на дизела - 2,08 лева за литър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 4 години

Не знам в кое недоразвито общество цената на водата може да е по ниска от петрола...

56

Елена Ефремова

преди 4 години

Затова не мога да видя югославянин като баща ми , а само руски ***, които все намазват от чуждите цени - сега ще си купат и америк бензин, а аз 6 г работих, за да не мога никога да срещна мъж като баща си, та да плащам ток и разговори на един плешив, черен , дебел руснак Даниел Василев, който , заедно с руският *** Живко Тодоров ака Тодор Живков, продаде апартамент на баща ми.Страх ме е да кажа къде искам да отида, да не се повлече руската потеря по мен

55

Като дойде рецесията

преди 4 години

ще пият бензин, само да не се оригат, че ще запалят Света

fallback