Снимка: БГНЕС
В петък японската автомобилна компания "Нисан" (Nissan Motor Co.) отвори вратите на фабриката си в китайската провинция Хубей, съобщи Kyodo News, цитирани от БНР. Провинцията е огнището, от което тръгна епидемията от коронавирус, която в последствие се превърна в глобална пандемия. 
 
От компанията заявиха, че всичките им заводи в Китай вече са отворени. 
 
По-рано японският автомобилен производител заяви, че ще възобнови работата си в китайските заводи през настоящата седмица, след като беше спряла напълнопроизводството поради коронавируса.
 
Китйският вицепремиер Син Гобин този петък заяви, че възобновяване на работата извън провинция Хубей е около 60% за малките и средните фирми и над 95% за по-големите компании.
 
На брифинг на Държавния съвет пред репортери Гобин посочи, че Китай ще кординира с другите дърави възобновяването на бизнеса, въпреки че пандемията създава несгурност относно връщането му към нормалното състояние. 
 
Китай прави опити да се върне на работа след драконовсите ограничения, които бяха наложени върху транспорта и движението на хората, за да се забави разпространението на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase