Снимка: Pixabay
fallback

Анализаторите от руската агенция "АВТОСТАТ" пресметнаха колко нови автомобила се падат на всеки 1000 жители през 2019 г. Класацията включва 34 европейски държави, като България е на 32-о място, съобщават от Automedia.bg

Лидер в рейтинга е Люксембург, където през миналата година на 1000 души население се падат по 90 продадени нови автомобила. Далеч след това са Белгия (48) и Германия (43), която е и най-големият автомобилен пазар в Европа в абсолютни количества. С резултат между 30 и 40 бройки са още Дания, Австрия, Швейцария, Словения, Швеция, Великобритания, Франция, Исландия и Италия.

Показателят на България е 5 нови автомобила на 1000 души население, като зад нашата страна са само Украйна и Молдова - по 2 на 1000. Непосредствено пред България е Беларус с 6 и Румъния с 8 нови коли на 1000 човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

102

преди 4 години

До 4000лв доход на месец. С толкова пари на месец искаш кола за 35-40-50хил. лв. и твърдиш, че предпочиташ инвестиция в имот? Не ме разбирай погрешно - не ти е малка заплатата, а търсиш кола за повече пари отколкото е разумно за тази заплата. И все пак избора е твой:)

98

Анонимен

преди 4 години

Нова машина само ако работиш на примерно 60 километра от работа и отделяш минимум 2 часа дневно в нея.Ако става дума за десетина хиляди километра на година има достатъчно нелоши и сигурни автомобили с остатъчен ресурс.Ако пък имаш възможност да не ползваш автомобил в ежедневието си, то и автомобилите под наем не са лошо предложение. Юркаш, караш нов автомобил и не поддържаш.

97

Анонимен

преди 4 години

Имам доход от 4000 лв на месец, живея в София. Имам ипотека и 15 годишен японски автомобил, който ми създава нула проблеми. Вече ми поомръзна и искам да го сменям. Драмата ми е - нова кола до 50 хиляди (Шкода, Кия) или 5-7 годишен премиум японски (Лексус) за около 35-40. За мен колата е чист пасив и никак не ми се ще да наливам много пари в нея, а пък искам и да ми е комфортно. затова клоня по-скоро към втората употреба премиум марка. Предпочитам инвестиция в имот, отколкото в ламарина.

fallback