Снимка: Булфото архив
fallback

Вече не е нужно да се подменят табелите с регистрационният номер регистрирани в България, съобщават от СДВР.

Oще по темата
 

От 01.12.2019 влезе в сила промяната на Наредба № i-45 от 24 март 2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства.

При покупко-продажба или промяна на постоянният адрес, не е нужно да се подменят табелите с регистрационен номер (става само по желание на собственика) , а се подменя само свидетелството за регистрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Добруджанско говедо

преди 4 години

До ШОФИЗнаеш ли,че на моят фиат данъкът му е по-голям в Добрич отколкото в София

33

варна

преди 4 години

До Нищо не става ясно и аз това разбрах,че ако си от София,а колата е с варненска регистрация не е нужно да я сменяш (ако е така) ако е наистина това са приели,ще е огромно облекчение за всички и най се кефа,че десетки фирми регистратори,ще изчезнат.....

32

Анонимен

преди 4 години

Изключвайки досегашната глупост да сменяш номера, като се местиш да живееш на друго място или купиш кола от друга област се спестява и нещо доста по-важно. В момента ако си купиш нова кола във Варна на лизинг, то номерата са софийски (СА,СВ и т.н.), тъй като всичко автомобилни дилъри са регистрирани със седалище в София. При което след като придобиеш собствеността, трябва да отидеш и да смениш и номерата и данъкът ти става двоен. Явно вече няма да е задължително.

fallback