Снимка: Toyota

Японският производител Toyota пуска на пазара специална серия на всъдехода си Land Cruiser. Тя ще се казва Heritage Edition и е посветена на 60-годишнината на легендарния модел.

От автомобила ще бъдат произведени само 1200 бройки, като цената на всяка ще бъде 87 645 долара. Още 1395 долара клиентът ще трябва да доплати за доставката на автомобила до дилъра, от който е поръчан. Така това ще бъде най-скъпата версия на модела, който в момента в най-високото ниво на оборудване в Щатите се предлага за 86 710 долара.

Всички автомобили от юбилейната серия получават специална изработка на екстериора и интериора, които са отбелязани със специална табелка с надпис Land Cruiser. На външен вид Toyota Land Cruiser Heritage Edition може да бъде разпозната по 18-цоловите си джанти в бронзов цвят, решетката на радиатора с черни акценти и специалните кантове на фаровете и на светлините срещу мъгла.

Салонът на всъдехода е направен от черна естествена кожа с контрастна бронзова линия. Има още стелки, които са подходящи за всички сезони, както и фирмени емблеми, които обозначават принадлежността на автомобила към специалната серия.

Още снимки и информация за модела четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase