Снимка: Radio Canada
fallback

Обядът на канадецът Пиеро Козентино бил внезапно прекъснат преди дни заради взрив. Никой не го е атакувал, а се оказало, че всъщност собствената му кола се е запалила.

Преди около година Пиеро си купил Hyundai Kona Electric. Над година той карал колата си без проблеми, до 26 юли.

Докато обядвал в дома си, противопожарната аларма се включила. Когато излязъл навън видял гъст дим да излиза от гаража му, пише insideevs.

Така канадецът може от първо лице да ви разкаже колко е трудно да се загаси литиева батерия. Козентино се опитал да загаси пожара с помощта на градински маркуч, докато чака пожарникари, но доста неуспешно.

Около 30 пожарникари се борили с огъня, докато потушат пожара. Според тях само колата може да е причина за огнената стихия.

Още по-странния факт е твърдението на шофьора на електрическата кола, че той не я е бил включил да се зарежда.

"Беше напълно електрически автомобил и нямаше нищо около него, което може да причини такава експлозия. Ще разследваме, заедно със собственика, за да разберем какъв е проблемът", обяснява пожарникар от Монреалската служба.

Когато огнеборците потушили огъня Пиеро видял истинските щети, които батерията на колата му е причинила. Експлозията буквално е захвърлила вратата на гаража на другата страна на улицата, а части от покрива на гаража са паднали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

user

преди 4 години

До Анонимен колега тука малко бъркаш литиева батерия се самозапалва от силен разряден ток надхърлящ няколко пъти капацитета на батерията например батерията е 20ah а ти теглиш 200+ ампера еквивалент на късо съединение, понякога зареждане след като е паднала под3v на клетка, презареждане над 4.20v за някои батерии 4,35v висока температура и много рядко от фабричен дефект.за пробив смачкване е ясно

15

Анонимен

преди 4 години

До 15Ти ко искаш купувай си много добре изпитана лада.

14

АнонимеН

преди 4 години

Тесла модел S се запали, заключи шофьора и го изпепелиУжасяващият инцидент се е разиграл във Флорида Флорида, САЩ 06 Апр. 2019Тесла модел S се запали и уби своя шофьор, затваряйки всички врати, когато колата се възпламени при катастрофа.

fallback