Снимка: wienerlinien.at
fallback

Властите в Австрия разследват инцидент, при който безпилотен автобус е блъснал пешеходец във Виена. Пострадалата жена е с леки наранявания, но тестовете на автономните машини са прекратени, съобщава местната телевизия ORF.

Властите във Виена разследват случаи, при който безпилотен автобус удари пешеходка в австрийската столица.

Заради инцидента в града компанията, която управлява градския транспорт, взе решение да прекрати движението на бусчетата без шофьор.

Автобусът Navya SAS се движил със скорост от 12 км/ч, когато е ударил пресичаща платното 33-годишна жена. Тя е получила травма на коляното, като след преглед в болница е била освободена за домашно лечение. Очевидци разказват, че тя е била със слушалки и е гледала телефона си.

Изпитанията на автономните превозни средства за стартирали още на 6 юни, като се провеждат по улиците в централната част на Виена.

В проекта участват Австрийският технологичен институт, както и компанията Siemens, като на борда на автобуса се намира и професионален шофьор, който трябва да поеме управлението в случай на нужда.

Още новини от автомобилния свят четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Българина

преди 4 години

Какво общо имат слушалките бе ???? Хората с намален слух трябва да ги газят ли? Или всички коли трябва да се движат с включен клаксон ли? Автономните коли ще узяконят и оневинят убийствата. Вече нячма да те стрелят или тровят. Просто таксито ти ще те самоубие като те вози или блъсне ненадейно

16

Само питам

преди 4 години

Ако патката с натиканите в ушите слушалки и зяпаща телефона си докато пресича пътното платно не се оглежда и вероятно не и пука за нейния собствен живот , защо тогава на някой друг да му пука дали е живо това добиче или не ? Би трябвало такива постъпки да се отчитат като ОПИТ ЗА САМОУБИЙСТВО и това автоматично да оневинява шофьора .Трябва ли архитекта на една сграда да бъде съден че я е построил висока ако някой психар се хвърли от покрива ?

15

Токо

преди 4 години

Ами не е ли по разумно да се огледаш на пешеходна пътека и след това да преминеш ! Става въпрос за твоето здраве. Винаги ли трябва друг да ви пази? Ако и онзи дето кара автомобила е блейка като вас ? На него ще му напишат една глоба , има гражданска отговорност , тя ще го предпази от излишни разходи, а *** с слушалките или колелото ще плати по високата цена със здравето си. Е, после ще се научи - но ще е по трудният начин .

fallback