Снимка: VW

Американското подразделение на Volkswagen официално обяви, че производството на комбитата Golf Alltrack и Golf SportWagen (известен още като Variant) ще бъде спряно в края на годината. Двата модела няма да получат наследници при следващото поколение на Golf, чиито продажби ще стартират през декември.

Промяната засяга американския пазар, за който моделите на Volkswagen се сглобяват в завода в Пуебла (Мексико), но се очаква същото да се случи и в Европа. Причината е, че клиентите масово се отказват от комбитата и се насочват към кросоувърите и SUV-моделите.

В САЩ през първото полугодие на 2019 г. дялът на кросоувърите е 47%, а в Европа е около 37%. Затова и новият Golf няма да се предлага като комби, а клиентите ще получат като компенсация поне 3 нови кросоувъра с марката Volkswagen през следващите 24 месеца.

Още до края на годината в Северна Америка ще стартират продажбите на Atlas Cross Sport, който представлява умалена модификация с 5 места на Atlas/Teramont. След него - в началото на 2020 г., ще излезе електрическият ID. Crozz. Той ще бъде глобален модел и ще се предлага в цял свят.

Едновременно с това в завода в Пуебла догодина стартира производството на кросоувъра Tharu, който заменя на конвейера спрения вече VW Beetle.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase