Снимкa: BMW
fallback

Първият изцяло електрически седан на BMW ще се казва i4 и ще се конкурира за клиенти с Tesla Model 3. Пробегът на машината в нейната топ-версия ще бъде около 600 км, а продажбите ще стартират през 2021 г., съобщава изданието "Car and Driver".

Моделът ще бъде изграден на модулната платформа CLAR, която е разработена така, че да може да се използва за автомобили с двигатели с вътрешно горене, за хибриди и за електромобили. BMW i4 ще получи по един мотор на всяка ос, като ще бъде позициониран като спортен седан.

Баварците предвиждат няколко версия на модела с различна мощност и пробег. Топ-вариантът ще може да изминава до 600 км с едно зареждане на батериите, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч. Очаква се мощността на тази модификация да бъде около 500 к.с.

Премиерата на бъдещото i4 ще се състои в края на 2020 г. или началото на 2021 г. Самият седан ще се води моделна година 2022 г., а цените му ще бъдат в рамките на 40 000 - 50 000 долара.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

333

преди 4 години

Цената на батериите за няколко години падна с 85%. Мъск потроши маса пари, за да влезе на пазара, сега другите ще се възползват от тоя пазар. Тогава, когато Мъск почна да прави коли нямаше как да спечелиш от тях. Той рискува, за да изгради бранд. А традиционните производители са го изградили отдавна, и няма нужда да горят дестки милиарди. Различните условия предполагат различен подход. Тия, които имат стабилен бизнес са пас. Техният модел работи. Сега дойде времето, и знаят как да го направят.

21

Анонимен

преди 4 години

"Топ-вариантът ще може да изминава до 600 км с едно зареждане на батериите, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч."Еее, не думай, ама то можело дори да ускорява?! От 0 до 100 км/ч?!?! Ихаааа, *** и колата...

20

До 19

преди 4 години

И това ще е края на теслата...тъй като конкуренцията знае как се правят коли...

fallback