fallback

Електромагистрала и елекритчески камиони - що е то? Звучи доста странно, но в Германия вече има подобна отсечка от магистрала и създадени камиони за нея. Камионите се задвижват от контактна мрежа.

За шофьорът Андреас Петерсон най-голямата разлика е шумът... или по-скоро липсата му.

"Нито има вибрации, нито се чува работата на двигателя", разказва той пред DW.

В Германия вече има построена 10 км тестова отсечка, а на други две части в страната съвсем скоро ще се появят още два тестови отсека с контактна мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Мда

преди 4 години

Идеята е стара* и добра,но и липсва висока технология!С тия стълбове и жици НЕМА да стане!Да мислят за друг начин.*дори и в СССР са правили опити с товарни автомобили на ток(не с батерии) през 50-те и 60-те години

20

Анонимен

преди 4 години

Хубаво е че се търси вариант за усъвършенстване на транспорта, това е тестов модел така че не ще се види какви са ползите и на къде трябва да се усъвършенства това е неизбежен транспортна система на бъдещето , естествено песимистите ще кажат това може да стане за тежките камиони по главните пътища но не може да стане за комбайните и тракторите на полето от където идва храната и когато свърши петрола хората ще умрат от глад.Всеки проблем се решава стъпка по стъпка, важното е да се правят стъпки

19

до 20

преди 4 години

Следващия път като се правиш на програмистче имай предвид, че и трябва логически да мислиш като програмист на програмистите им се налага всекидневно да анализират всички възможни изходи от кода които пишат не изключват варианти защото има error.И това им става навик в мисленето.Съобразявайки се с това може и да минеш за програмист в форума не е толкова сложно.Никой няма да те тормози тука с това дали си виждал компютър .

fallback