Снимка: AutoMedia.bg
fallback

Популярността на кросоувърите непрекъснато расте, а определено в това няма нищо странно. Те изглеждат приятно, имат голям клирънс (повечето от тях), а и задвижване на четирите колела (повечето от тях). Пазарният дял на кросоувърите също продължава да са увеличава, което показва поредният анализ на автомобилния пазар в ЕС, съставен от компанията JATO Dynamics.

Данните за март показват, че делът на кросоувърите и всъдеходите на пазара в ЕС е 36,8%, което е с 3% повече от същия месец на миналата година. Заслужава да се отбележи, че това е единственият сегмент, при който се наблюдава стабилен растеж. Не за първи път представителите на автомобилната индустрия казват, че това е най-обещаващият и най-бързо развиващ се сегмент.

Най-близкият съперник на кросоувърите и всъдеходите в класовата борба са субкомпактните автомобили. Тук основно става дума за модели от В сегмента, като VW Polo, Ford Fiesta и Hyundai i20. Експертите предричат именно на този клас най-яростната битка с кросоувърите за нови клиенти.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

До ПепиПепинче мило залбудено детенце ... Нищо, зщаотохората, котио ги карат живеят в страни без дупки или поне избягават "надукапните" квартали :)

9

Пепи

преди 4 години

До Факт С какво този кросоувър ти помага да минеш през дупките ми е странно.Колко са му по големи гумите.

8

нострадамус

преди 4 години

де ба и кокс оувъръ ,маке и пустиняк

fallback