Снимкa: Geely

Китайската компания Geely продължава да учудва със своите модели, които по думите на специалистите могат успешно да се конкурират с германските, японските и корейските автомобили. Поредната такава кола е Xing Yue PHEV.

Според производителя, това е първият в света плъг-ин хибриден купеобразен кросоувър.

Автомобилът е изграден върху платформата CMA, която вече се използва от други модели на групата Geely, сред които компактният кросоувър Volvo XC40 и електрическият фастбек Polestar 2. Xing Yue PHEV ще се предлага в две версии, най-мощната от които ще може да изминава на ток цели 80 км.

Базовата версия на кросоувъра е оборудвана с батерия с капацитет от 11.3 кВтч, като смесената консумация на гориво е 1,6 литра на 100 км, а времето за бързо зареждане - 90 минути. По-усъвършенствана версия има батерия от 15.2 кВтч, в комбиниран цикъл консумира 1.2 литра гориво на 100 км, а от експресно зарядно устройство се зарежда за 105 мин.

Пробегът само на ток при двете версии е съответно 56 и 80 км. Що се отнася до двигателя, той развива мощност от 190 кВт и 415 Нм максимален въртящ момент. Автомобилът ускорява от място до 100 км/ч за 6,8 сек.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

Кът я кача на трена и мойта гори толкоз
За парното.

9

атака миска

преди 1 година

китайско х6 кю8 глц и тетека

8

Анонимен

преди 1 година

Шуменеца 100% кълца от китайски дивайс ( щот други нема) е, евентуално може нещо асемлирано във Виетнам, ама храни китайците :)