Снимкa: Opel
fallback

Компанията Opel показа първи официални снимки на тестови прототипи на новото поколение на компактния хечбек Corsa. Премиерата на модела ще се състои до края на 2019 г.

От края на миналата година автомобилите преминават усилени изпитания в Лапландия, където температурите достигат до минус 30 градуса па Целзий. Машините се тестват както на обществени пътища, така и на специално направени ледени трасета, направени върху замръзнали езера.

Инженерите на Opel са си поставили за задача да настроят шасито по такъв начин, че да се получи идеален баланс между безопасност, комфорт и удоволствие от шофирането.

Следващият Opel Corsa е построен на модулната платформа CMP (Common Modular Platform), която се използва от моделите на алианса PSA. Новото шаси е позволило автомобилът да тежи със 100 кг. по-малко от своя предшественик, разкриват от компанията-производител.

В гамата двигатели на модела ще влезе 1,2-литров турбомотор с 3 цилиндъра, който ще се предлага в няколко варианта на мощност. През 2020 г. на пазара ще се появи и изцяло електрическа версия

Топ-версиите на новия Opel Corsa ще получат изцяло светодиодните матрични фарове, които дебютира през 2015 г. на последното поколение на Astra, а след това се появиха и на флагмана на марката Insignia.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Щерю

преди 4 години

Отсега я хванала ръждата като гледам...

8

УМЕН

преди 4 години

Опел - най-добрите достъпни автомобили и най-достъпните добри автомобили.

7

man

преди 4 години

тия малолитражки не са по-икономични, нито по-екологични. Карах едно време една такава чек**ия, 1.0 мотора бензин си лапаше 10+ градско бензин. Сега съм с 2.0 дизелак на BMW 184 коня и харчи 5.2 дизел

fallback