Снимка: VW

Компанията Volkswagen разширява гамата си от концептуални модели от новото семейство електромобили ID, като включи в нея и всъдехода Roomzz. Машината с мощност 302 к.с. бе показана на автосалона в Шанхай, като представлява предвестник на сериен електромобил, който ще се появи на пазара през 2021 г.

Всъдеходът на ток е важна част от плановете на немския производител, който иска да се превърне в лидер при електромобилите в средата на следващото десетилетие.

Моделът Roomzz ще се разположи над бъдещите кросоувъри Crozz и Crozz Coupé в гамата ID, като ще предлага по-голяма пространство от VW Touareg - дължина му е 4916 мм, широчината - 1890 мм, а височината - 1760 мм.

Въпреки статута си на глобален модел за марката, директорът по продажбите и маркетинга на Volkswagen - Юрген Стакман, твърди, че европейският пазар няма да бъде приоритен за ID Roomzz. Големият всъдеход ще бъде насочен към Китай и Северна Америка, докато на Стария континет ще бъдат на позиционирани хечбек от семейството ID, както и SUV на ток, който ще бъде с размерите на VW Tiguan.

Шестият концепт ID е изграден на нов вариант на платформта на VW Group за електромобили - MEB. Разстоянието между двете оси при всъдехода е 2965 мм, което означава, че тя е по-голяма със 192 мм от тази на Crozz, но пък е по-малко със 135 мм от тази на друг бъдещ модел на ток на марката - минибуса Buzz.

Още информация и снимки четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase