Снимкa: Swindon Powertrain

Докато Mini в момента работи по електрическата версия на своя хечбек, друга британска компания - Swindon Powertrain, която преобразува класически автомобили в такива на ток, показа новото си творение.

В този случай не става въпрос за единствен по рода си автомобил или прототип, а за нормален производствен модел. Официално той се нарича Swind E Classic Mini. Дебютът му се състоя на завършилото преди дни в Лондон изложение на класически автомобили.

Дребосъкът ще бъде произведен в eдва 100 екземпляра. За него вече се приемат поръчки във Великобритания на невероятната цена от 79 000 паунда (малко над 100 000 долара). Моделът е изграден на базата на реставриран оригинален Mini, като са монтирани електрически двигател с мощност от 110 к.с. и батерия с капацитет 24 кВтч.

Производителят твърди, че пробегът на автомобила е 200 км, а батерията може да бъде напълно заредена за 4 часа.  При ускорение от място до 100 км/ч за 9,2 секунди и максимална скорост от 130 км/ч, това Mini определено не е спортен автомобил.

Смяната на стария двигател с вътрешно горене с електромотор и батерия добави 80 кг към теглото, но моделът така или иначе не тежи много - едва 720 кг.

Още информация и снимки за преработеното Mini четете в AutoMedia.bg

Коментари Напиши коментар

2

От село

преди 2 месеца

Приемат ли стара Лада и Москвич за Ел.автомобили, да късам BMW-та из града и да съм първи в село?

1

доволен селянин

преди 2 месеца

епа ного ефтини бре за мене тли