fallback

Увеличава ли се броят на крадените коли у нас? Причина за тях често пъти се оказва небрежност от страна на собственика.

Десетки са случаите, които полицаите наричат "скъпите банички".

Слизаме от колата, за да си купим нужното, но оставяме ключа на таблото. Крадците обаче дебнат...

"В сравнение с миналата година, статистиката сочи, че броят на кражбите не се е увеличил. Стават обаче по-разнообразни. Броят на задигнатите автомобили на територията на столицата е средно по два автомобила на нощ", посочи пред Bulgaria ON AIR инспектор Пламен Максимов, началник на сектор "Престъпления свързани с МПС", СДВР.

Миналата година органите на реда са задържали общо 10 престъпни групи. Една от тях се е занимавала единствено с кражби на изключително скъпи автомобили.

"Лошото при разкриване на подобен тип престъпления е, че автоджамбазите могат да бъдат заловени само в момента на кражбата", обясни инспектор Максимов.

Той отбеляза още, че след като един автомобил бъде задигнат, той бива разглобяван на части, които след това се продават в автоморгите.

По този начин идентификацията на практика става невъзможна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

КОРНЕЛИЙ

преди 5 години

Другари крадци, ялате ми откраднете Мерцедеса С класа, Авангард, спорт пакет, всички екстри 2010г. Без допълнит. аларма? А имам И страхотни фарове-лупи луксозни бият на синьо?!?? И парктроници, абе въобще страшен лукс и е пред блока! ЗАПОВЕДАЙТЕ ще дам адреса. Само музиката не барайте, че е уникална HARMAN KARDОN.

19

МВР

преди 5 години

Баси ефективното МВР, ако не могат да те хванат в момента на кражбата значи си чао бао. Закривай МВР, само роднини курбанджии.

18

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен (1)Не могат. Там ще им загреят задните отверстия ;)

fallback