Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Регионалният министър Петя Аврамова беше категорична, че няма причина водачи да шофират без винетка по родните пътища.

От думите й стана ясно, че "гратисният" срок, който е 15 януари, няма да бъде удължен.

"Вече има много начини да закупят винетка, няма причина да има водач на пътя, който да не е закупил винетка по някаква техническа причина", заяви регионалният министър.

Oще по темата

По-рано днес оставка заради проблемите с въвеждането на тол системата подаде шефът на АПИ Светослав Глосов.

Аврамова обясни, че сутринта на регулярната среща премиерът Бойко Борисов е разкритикувал остро създадената организация за продажба на електронните винетки. Борисов е поискал поемане на отговорност и в тази връзка реакцията на Глосов била да подаде незабавно оставка.

Самият Глосов каза, че трудностите, създадени в началото на годината с продажбата на електронни винетки, са довели до неприятни моменти и недоволство от страна на гражданите.

"Каквото съм могъл, съм направил за тази агенция, оставам с добри чувства и към екипа, с който съм работил, и към екипа на МРРБ, нищо лошо към премиера, напротив, бил е справедлив", каза вече бившият пътен шеф.

Аврамова коментира, че непрекъснато се работи за въвеждане на колкото се може повече начини за закупуване на електронни винетки.

Ако хартиената винетка е била възможна за закупуване на 3 хил. места в държавата, електронната ще бъде купувана на повече от 4500 пункта, обяви тя. Работи се по идеята винетка да се купува и от банкомати.

Министърът допълни, че за да не се получат сътресения в работата на АПИ, незабавно ще се търси нов ръководител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Винетко

преди 5 години

Какво му е електронното - конвертиране на винетка в такава електронна никакъв шанс днес 10.01.2019Много електронно бе, пак се редиш на опашка в пощата или незнамси къде.Разликата за сега е само един стикер.А да, искат и МЕЙЛ , който да използват , да те уведомяват за глобички...честито.

19

ognyanz

преди 5 години

До Анонимен 22: Заваляли оставки? Никой не си е дал оставката, Бойко ги уволни и толкова. А този, който ги е назначил (пак Бойко) не носи никаква отговорност. Вече започва да се набива на очи това, че когото Бойко назначи, почти със сигурност се оказва некадърник. Но някои имат късмет да не им проличи твърде бързо.

18

Анонимен

преди 5 години

Колко много некадърника събрани на една снимка.

fallback