fallback

Закупените днес електронни винетки ще важат от 1 януари. Цените си остават същите, но вече ще има и "Уикенд" винетки, които ще важат от обяд на петък до неделя полунощ.

Предимство на електронните винетки е фактът, че шофьорите не е нужно да пазят касов бон, за да докажат, че е платена таксата, нито е нужно стикер да бъде залепен за стъклото.

Винетките ще могат да бъдат купени от интернет и специализирани терминали, които са разположени в търговски обекти из цялата страна. За шофьорите, които са си купили хартиени стикери, валидни и през 2019 г. остава опцията да конвертират винетния си стикер в електронен, предава Bulgaria ON AIR.

Общ преглед

На сайта bgtoll.bg и през мобилното приложение с въвеждане на регистрационен номер и до кога е валидна винетката ще може да се направи конвертирането. Това обаче не е задължително да бъде направено и през 2019 г. хартиените стикери все още ще бъдат валидни.

Изключително важно е да се въведат правилно данните в електронната винетка, защото корекция на данните ще може да се прави само в пунктове на АПИ. 

Поне 300 камери ще следат дали имаме платена винетка. Създава се и отделно звено, т. нар. "тол полиция".

И още едно нововъведение - глобите за неплатена винетка ще се плащат на място само с карта.

От днес е активен сайта bgtoll.bg, както и мобилните приложения, чрез които ще могат да бъдат закупени електронните винетки.

Радослав Николов, съветник към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, подчерта, че ако ще пътуваме до края на годината трябва да го направим с хартиен стикер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

КАмерите НЕЗАКОННИ

преди 5 години

Съгласно чл32 на Действащата КОНституция - Основен закон на Република БЪлгария КАМЕРИТЕ СА НЕЗАКОННИ.Да се арестуват наглите престъпници нарушаващи Основния ЗАКОН>Заради тежко вредни дигитално терористични камери над милиони деца са тежко увреждани в училища градини и ясли.НЯма защита от опасно вредната видео терористична педофилска техника.

32

Българин

преди 5 години

Брей електронни избори не може каза Бойко Ама я електронни винетки Бойко каза може !Бойко за парата всичко прай!

31

ЦЦ

преди 5 години

Как само с карти бе, умници. По целия свят има устройства за приемане на банкноти че и връщат ресто.

fallback