Снимка: Helpbook
fallback

Центърът за градска мобилност и "Пътна полиция" в София започват съвместна акция срещу нарушителите, които се движат в бус лентите.

Проверките започват в първия ден на декември и продължават целия месец.

Забавянията в графика, заради шофьори, които нарушават правилата, водят до това, че десетки пътници чакат на спирките много по-дълго или стоят затворени на едно място в обществения транспорт, казват от Центъра за градска мобилност.

Глобата за автомобил в бус лента е 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Паркинги и гаражи

преди 5 години

Колко многоетажни паркинга са построени в София? Само в Моловете и на Летището. Да, ама те са за съответните обекти. Ако се построят толкова, колкото в големите европейски градове, улиците ще се изчистят от паркирали коли, няма да има задръствания, а и много хора ще предпочетат да плащат малко пари за билет за метро, вместо много за паркиране.И бус лентите няма да са конфликтни.

34

Аз

преди 5 години

Тази бус лента е дълга 10 метра и е 30 метра преди кръстовището. Едно от поредните недомислени рисунки на КАТ и СО. Същото е и положението на "Евлоги Георгиев" при "Марая".

33

тинк не гриин

преди 5 години

когато градския транспорт стане нормален тогава и хора с коли ще се замислят ...съседа си пали астрата сека сутрин кара детето до детската жена си на работа после по обратния път до вкъщи ...ако използваше градски траснпорт колко щеше да му излезе ?

fallback