Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Онлайн калкулатор ще помогне на собствениците на автомобили да сметнат каква ще е цената на данъка им през 2019 година, предаде Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


За стари автомобили ще се плаща с до 20% повече, а за нови - с до 60% по-малко. Според бившия зам.-външен министър Милен Керемекчиев няма лошо човек да си купува каквото иска, стига да докаже произхода на парите си.

Бизнес средата, в която работи и стандартът на партньорите му от Близкия Изток оправдават покупката на автомобил от висок клас.

Парадоксално или не, собствениците на такива автомобили ще плащат по-ниски данъци към държавната хазна. Средният клас като "Фолксваген Пасат" от 2014 ще плащат с около 80 лв по-малко. Съществена разлика ще има при най-новите и скъпи автомобили - около 700 лв от досегашната ствака.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 5 години

Няма вариант, при който Пасат от 2014 сега да плаща около 80 лева данък МПС по-малко. Ако е под 100 к.с. (има ли такъв?), ще плаща повече. Ако е над 100 к.с. данъка ще му падне, но не с 80 лева, a с от 137 лева нагоре. Примерно за Пасат 150 к.с., данъка ще му падне с над 192 лева.

62

Анонимен

преди 5 години

Данък МПС е данък собственост, но с промените сега всичко се размива. Данък МПС беше и политика на държавата за закупуване на определени автомобили - с малка мощност и товарни, сега политика няма.

61

Анонимен

преди 5 години

За нова кола от 204 к.с. досега данъка беше най-малко 517 лева, сега става 170 лева. Намаление има, не увеличение ...за мафията.

fallback