Снимка: архив Reuters
fallback

Броят на електрическите и хибридните автомобили по пътищата на Норвегия надхвърли 50% от целия автопарк в страната, съобщиха местните медии.

Въпреки това, местните продължават активно да купуват такива коли и сега в списъците на чакащите са над 30 000 души.

Според проучване, проведено от журналистите от NRK, повечето модели електрически автомобили ще стигнат до своите собственици в Норвегия не по-рано от 2019-2020 г. А общата сума на предварителните поръчки вече е надхвърлила 400 милиона крони, или 48 милиона долара.

По данните на изданието, най-голям интерес норвежците проявяват към Tesla Model 3 - предварителните поръчки за него надхвърлят 10 000. На второ място е Audi e-tron - 6300, а трета позиция засега заема Hyundai Kona Electric с 6000 души, чакащи на опашката.

По-нататък в списъка следват Kia Niro Electric, новото поколение на Nissan Leaf, Jaguar I-Pace, Porsche Taycan и Mercedes-Benz EQC. Норвежците често са първите, които имат възможност да направят предварителна поръчка, тъй като електрическите коли, както личи, са много популярни в страната.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 години

ПОРЕДНИЯ ФЕЙК Е ТВА - РЕКЛАМА! нЕЩО ЧИСЛАТА АМА ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ВРЪЗВАТ!!! 30 000 КОЛИ ЛИ Е ПОЛОВИНАТА АВТОПАРК НА НОРВЕГИЯ, ***? АЙДЕ ЗА 5 Г. НАЗАД ДА СА 150 000, ПРЕДИ ТОВА НЯМАШЕ ЕЛ. КОЛИ МАСОВИ. НОРВЕГИЯ Е 5,5 МЛН...

15

До 13

преди 5 години

При цена 1600 долара като в Норвегия, и в България ел.колите ще с екупуват по същия начин. 1600 долара не е капаро - пише стойност на поръчките.

14

Анонимен

преди 5 години

капаро

fallback