Снимкa: Porsche
fallback

В Porsche вече са определили цената на електрическия Taycan. Най-вероятно в Европа той ще струва в диапазона между 75 000 и 90 000 евро.

Компанията посочва, че цената на модела ще бъде позиционирата между тези на Cayenne и Panamera. Най-първо време компанията планира да произведе 20 000 хиляди Porsche Taycan, а първите му продажби се очакват следващата година.

Цената на новия електрически автомобил няма да излезе от ценовата листа на германската марка и ще бъде сравнима с тази на основния конкурент на Taycan - Tesla Model S. Освен това главният финансов директор на Porsche каза пред репортери, че иска да предложи да се произвежда и по-мощна версия - Taycan Turbo S, която може да струва до 200 000 евро.

От компанията твърдят, че автомобилът ще може да бъде зареден до 80% за едва 15 минути чрез новите 800-волтови зарядни станции, а пробегът му ще бъде около 500 км (по стандарта WLTP). На напълно изтощена батерия ще й трябват само 4 минути зареждане от 350-волтово зарядно, за да измине 100 км.

Литиево-йонната батерия LG Chem ще захранва два италиански синхронни електродвигателя Magneti Marelli, монтирани на всяка една от осите. Общата мощност на двата двигателя ще бъде 600 коня, а автомобилът ще ускорява от място до 100 км/ч за не повече от 3,5 секунди. В резултат на това в Porsche таят надежда, че Taycan ще стане най-бързият електрически сериен автомобил.

Още информация и снимки четете в AutoMedia.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Българин

преди 5 години

"В резултат на това" Тесла имат сериен двигател , който вдига 100 за 2.4 сек... Някой пак си е оакал превода!

7

Анонимен

преди 5 години

Тесла Роудстар 0-100 за 1.9 сек. Кво е това кьопаво Строше?

6

До Куренцо

преди 5 години

А ако задръстването е дълбоко в гората и има мечки и си ял боб чорба преди това и те напъне здраво а е тъмно и не си носиш тоалетна хартия и *** ти звъни да те пита дали си се облякъл добре а батерията ти пада на телефона кво ще прайш да те питам

fallback