Снимка: Nissan
fallback

Японският производител Nissan обмисля сериозна промяна за основните си спортни модели GT-R и 370Z, които ще се превърнат в електромобили.

Двата култови спортни автомобила ще станат основна част от плановете на марката, които предвижват през 2020 г. близо 40% от предлаганите модели да бъдат с електрическо задвижване. Един от ръководителите на маркетинговия отдел на Nissan - Жан-Пиер Дирназ коментира, че подобни намерения не бива да бъдат приемани като крачка назад, а точно обратното, защото най-вероятно това ще се окаже печеливш ход.

Дирназ допълни, че засега бъдещето на модела 370Z все още е неясно. Въпреки това въпросът не е "дали", а "кога" наследникът на двуместния спортен автомобил ще се появи.

"Не всичко е потвърдено, що се отнася до сроковете за излизане на модела. Спортните коли са част от нашата същност, така че тяхното продължение ще стане реалност", коментира мениджърът от Nissan.

Що се отнася до технологиите, на които Nissan ще разчита за модернизирането на своята гама, то те ще бъдат взаимствани от Formula E. Ще бъдат използвани и компоненти от партньори като Renault, Mitsubishi и Mercedes-Benz.

Още за бъдещите модели на Nissan четете в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

House M.D.

преди 5 години

Не знаех, че тези електрически наследници са се разхлопали, та се нуждаят от стягане.

4

House M.D.

преди 5 години

Не знаех, че тези електрически наследници са се разглоби, та се нуждаят от стягане.

3

пепи

преди 5 години

Детски влакчета

fallback