Снимка: AutoMedia.bg
fallback

Учители и родители на деца в китайско училище спретнаха бойкот на богат татко, който карал детето си за часове с... Ferrari.

Вестник "South China Morning Post" разказа на своите страници за реакцията в школо в Южен Китай, насочен срещу  татко, който кара детето си на занятия с Ferrari 488. Въпросният китаец, известен само с фамилията си Ли, работи като изпълнителен директор на успешна строителна компания и явно може да си позволи 488 за ежедневен автомобил.

Присъствието на скъпия спортен автомобил всяка сутрин пред училището обаче накарало един учител да предупреди родителя да избере друга кола, която не се набива толкова на очи, а след това бил подкрепен от други родители. Учителят обяснил, че като гледат Ferrari-то, другите ученици също ще искат да ги возят в такива коли.

Естествено, Ли отказал да смени Ferrari-то с друга кола и за наказание бил изключен от интернет групата на родителите, а след това започнал да се оплаква от "социален бойкот", въпреки че се е постарал да започне дискусия за това дали не е време да се обясни на децата, че в обществото, дори и социалистическото, има неравенство на доходите.

Според местни медии засега властите се въздържат да се включат в оживената дискусия, свързана с "училищното" Ferrari, както го наричат централните вестници в Пекин.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 5 години

Пейзанът си е *** па било то и жълт.

38

+++

преди 5 години

Е, то в България мутрите карат децата си със суперскъпи коли, че и няколко подобни коли с охрана, а народа се радва като ги гледа - колко сме богати.

37

Червеноармеец

преди 5 години

Щом са го предупредили и не си е взел бележка, а на всичкото отгоре си позволява да обсъжда и равенството в социалистическото общество трябва да се разстреля. Убеден съм, че рано или късно ще му откажат спирачките на тоя в неподходящ момент. Смърт на капитализма!

fallback