Президентът на Украйна Петро Порошенко е нарушил поне три пъти правилника за движение, докато возеше българския премиер Бойко Борисов по време на посещението на министър-председателя в Украйна.

За това съобщават руски и украински медии, след като държавният глава публикува видео в страницата си във Facebook, на което се виждат нарушенията му.

Борисов беше на посещение в Украйна по-рано този месец. Двамата с Порошенко посетиха новия път между Одеса и Рени, като украинският президент седна зад волана на специален микробус, а българският премиер се настани до него.

Оказа се обаче, че украинският президент забрави някои неща, за които пътната полиция в страната му глобява. Първо, Порошенко не си сложи предпазен колан, каквито са изискванията, а след това не пусна мигач при потеглянето. Третото нарушение е неизползването на къси светлини от украинския държавен глава по време на пътуването. Те са задължителни за пътищата в страната.

Медиите в Русия и Украйна припомнят, че по-рано тази година един от автомобилите от кортежа на президента на Украйна блъсна в центъра на Киев 87-годишен пенсионер. След това – през май, кола с охрана на Порошеко удари 13-годишно момче с велосипед, което беше откарано в болница с тежки наранявания.

Още видео и снимки от нарушенията на Порошенко на пътя вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase