снимка: Ройтерс
fallback

Пазарът на автомобили в Германия се срина през септември след въвеждането на по-строгите правила за отчитане на вредните емисии.

Според Федералната служба за моторни превозни средства (KBA) по пътищата на страната са се появили над 200 000 нови автомобила през септември, което е с 30,5% по-малко от преди година. Най-силен е спадът при дъщерните дружества на VW - Audi (-77,7%), Porsche (-75,5%) и Volkswagen (-61,9%).

На 1 септември в сила влезе новата система за измерване на отработените газове WLTP, която е много по-строга от досега съществуващите правила, припомня DPA.

Купувачите са избягвали преди всичко дизеловите нови автомобили. При тях спадът е от 43,8% - много по-силен от понижението при продажбите на бензинови коли - с минус 25,2%. Средните емисии CO2 от новорегистрираните автомобили са били с 3,6% по-високи в сравнение с преди година - 132,2 грама на километър.

Как изглежда ситуацията при автомобилите с алтернативно задвижване вижте в продължението на материала в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Жоро

преди 5 години

До Анонимен 16 "Някой умишлено води Европа към упадък"-ех,болни мозъци."Социализъма(бай ви Тошо)е едно недоносче".Каза ви ги преди 30г.Повече няма да подсказвам.Опитвайте да мислите и да се грижите сами за себе си и семействата си-държавата няма и не може да го направи.Хайде----лек ден.

18

В.И

преди 5 години

Пълни глупости, просто тая година заради лошото време в началото на лятото отпуските продължиха до средата и даже края на септември, дизелите си се продават, забрани за градовете още няма и няма и да има, иначе и патрулките ще трябва да спрат :::))). Чудят се с какви щуротии да пълнят главите на хората

17

Сп??нс !?

преди 5 години

Днес слушах нещо по въпроса и работата е че няма съгласуваност между централното правителство и областните такива, оказва се че от една страна местните власти искат да спират дизелите, а в същото време федералното пуска програма за подпомагане закупуването на дизелови автомобили с до 10 хил. ? за автомобил.

fallback