Снимкa: Volvo

Компанията Volvo представи всъдеходния вариант на новото поколение на комбито V60. Моделът се казва Volvo V60 Cross Country, като е получил пътен просвет от 212 мм. Това е със 75 мм повече от стандартния модел.

Още в базовата версия комбито разполага със система за задвижване на четирите колела и специален всъдеходен режим. Моделът е играден на модулната платформа Scalable Product Architecture (SPA), която се използваше и за моделите XC90 и V90 Cross Country. Шасито и окачването са доработени в сравнение със стандартния модел с цел подобряване на оф-роуд възможностите.

В списъка с оборудване на Volvo V60 Cross Country влиза система за помощ при спускане, контрол на стабилността в завоите, електронна система за стабилизация и автопилот Pilot Assist, работещ при скорост до 130 кч/ч.

Освен това крос-комбито е оборудвано с информационно-развлекателна система, работеща с Apple CarPlay, Android Auto и 4G. Има още система за предупреждение при напускане на пътя и специална функция подпомагаща излизането от паркинг на заден ход.

Още информация и снимки вижтe в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase