Снимкa: Motor

Един от предсерийните прототипи на модела Audi Quattro ще бъде изложен на търг от аукционната къща Silverstone.

Ощо са произведени 12 такива автомобила с десен волан, като до наши дни са оцелели само 2. Очаква се за машината да бъдат платени около 60 000 паунда.

Audi Quattro е създадено заради хомологация на спортната кола с това име за участие в най-мощния клас – група 4, на световния рали-шампионат. Затова и компанията-производител никога не е гледала на него като на сериен модел. Големият интерес към купето обаче кара Audi да започне да произвежда и версия с десен волан за Великобритания.

За разлика от серийните машини, които са шаси от серия D, прототипите имат шаси от серия С. Освен това те разполагат с 4 фара, различно окачване и друга спирачна система. 

Под капака е поставен 2,1-литров двигател с 5 цилиндъра и турбокомпресор. Мощността му е 200 к.с. и 285 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч при купето със задвижване на четирите колела отнема 7,1 секунди.

Още информация и снимки четете в AutoMedia.bg
 

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 7 месеца

До Грозе швайне
quattro е супер за зиме. А от 80-те години какъв дизайн искаш да е?

9

Грозе швайне

преди 7 месеца

Като дизайн - кръгла нула.

8

Али баба

преди 7 месеца

A защо е куатро ами не е Ауди фиер като е изцяло немско маи нещо ви се губи ами губи ви се трансмисията от Торино това ви се губи дето я мушнаха швабите на тос сандък да точно сандък