Снимка: архив, Булфото

Шофьорите трябва да конвертират хартиените винетки в електронни до 31 януари догодина. Изискването ще важи както за леките автомобили, така и за тежкотоварните.

Тези промени в Закона за пътищата гласуваха окончателно депутатите от регионалната комисия.

Още по темата

Всички хартиени винетни стикери ще могат да се ползват до края на настоящата година. Ако валидността им продължава и през следващата, гражданите трябва да подадат заявление в пунктовете за продажба, че искат да ползват стикера и в останалия срок, в който той е валиден.

"Собствениците или ползвателите на пътно превозно средство, закупили хартиен винетен стикер, чиято валидност изтича след 01 януари 2019 г., следва да заявят неговото конвертиране в електронна винетка в срок от 15 декември 2018 г. до 31 януари 2019 г., за да запазят правото си да ползват платената пътна мрежа за целия първоначален срок на валидност на хартиения винетен стикер", пише в новите разпоредби.

До въвеждането на тол системата на 16 август догодина, постепенно ще отпадат винетните стикери, обясни Александър Ненков от ГЕРБ,който е сред вносителите на измененията.

От началото на годината, когато влезе в сила новият вид смесено събиране, ще има уикенд винетки, обясни Ненков, цитиран от "24 часа".

Дали ще са за опредлени часове или дни, предстои тепърва да бъде решено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase