fallback

Откъде ще дойдат парите, с които ще бъдат обезщетени българските шофьори със застраховки в кипърската компания "Олимпик"?

Според Бойка Атанасова, кореспондент на в. "Труд" в Гърция, надали всички клиенти на компанията, която фалира, ще получат обезщетения.

Oще по темата

"Когато започнах да разговарям с кипърците за "Олимпик" те ми казаха, че евтиното месо го ядат кучетата. Надали за евтините застраховки българите ще получат обезщетение. Застрахователите в Кипър не смятат, че могат да изплатят всички обезщетения, сключени в друга държава", категорична беше журналистката пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ вече трябва да има двустранно споразумение между правителствата на Кипър и България по казуса.

"В момента има временен ликвидатор, след 12-ти септември ще стане ясно дали всички ще си получат обезщетенията от застраховките. Първо "Олимпик" ще се издължи към държавата, а след това към своите клиенти", обясни още Атанасова.

Наскоро доста българи попаднаха под капана на гръцкото законодателство. Българи продават своите автомобили на гръцки граждани, а съответно след това с тези коли се извършват нелегални дейности, а виновни са българските собственици.

"Тук пак имаме пропуск в законодателството на Гърция и България. Решението му на този етап е да има разговор между двете страни. Българите тук неглижират този проблем. Ако в Гърция бъдат осъдени, те ще бъдат издирени чрез Интерпол и ще понесат своята отговорност. Има огромен вакуум в този момент. Хората трябва да са много внимателни. Виновен е човекът, който е собственик на автомобила по талон", посъветва Бойка Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Iceblast88

преди 5 години

До БизнеспаркИ някой може ли да каже какво е това Андрешко? Това някакъв нов шопски лаф ли е? Нещо обида ли трябва да е? Какво точно е това?

61

Iceblast88

преди 5 години

До БизнеспаркИмаме си нов шоп които вместо да ползва мозъка си вярва на голямата говореща кутия и понеже живее в най голямата *** той упорито вярва, че е нещо повече от другите. Хайде обратно в овча купел да пасеш овцете. Ясно го написах и обясних. Това, че ти взимаш заплатка от данъците ни не те прави полезен за икономиката. И ти като предишния *** - общи приказки, факти-0. На село може и да се печели така дискусия, но в града се искат ФАКТИ!!!, хайде отивай да подкарваш стадото на паша!

60

Бизнеспарк

преди 5 години

Имаме си нов шут дами и господа - Андрешко от РусИ, който твърди че градчето му храни Софето. Само ще ти кажа *** че моите данъци на месец са колкото вашите заплати. Не го казвам със задоволство, напротив, тъжно ми е моите сънародници като взимат смешни пари, но и да твърдиш че РусИ било произвеждало повече от София - ходи се прегледай най-добре :))))

fallback