Снимка: Булфото
fallback

Колата ви може да остане без документ за техническа изправност, ако при проверката на документите при годишния преглед онлайн не се получи потвърждение за платен годишен данък, съобщава "Монитор".

Така може да се окаже, че въпреки че носим в себе си квитанция от общината и сме изрядни за годината, прегледът ще бъде прекратен автоматично.

Промяната в изискванията идва след изменения в наредбата за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства (Наредба Н-32). В нея е записано, че ГТП ще бъде прекратяван, когато в информационната система няма информация за платен пътен данък на превозното средство.

По традиция преди да започне прегледа на вашата кола се проверяват всички документи на хартия. След започване на инспекцията ще се сверяват с резултатите от автоматичната проверка в информационната система за данък върху превозното средство и задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите. Същото важи и за задължителна застраховка "Злополука" на пътниците, когато такава се изисква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Аз

преди 5 години

Не разбирам какво означава "прегледа ще бъде прекратен автоматично"?! Принципно гледат документите преди да започнат прегледа. А ако грешката е на администрацията (както е в 99 % от случаите, свързани с данъци и отписване на мпс)? Ще ме компенсират ли? Значи, още преди да обединят кат с общините, отписвам кола от една община, завеждам я в друга, продавам я, отписвам я, ДАВАТ МИ ВХОДЯЩ НОМЕР и 3 г.по-късно дължа 3500 данък. Как е? Поредните тъпирски изпълнения! Не може да е лесно за хората...

42

Х6

преди 5 години

Да се закрие държавата.да станем губерния на гърция-излизат от кризата-ша на дръпнат и нас по всякакъв начин,но ще е по добре...

41

Я па я...!

преди 5 години

В багажника на колата имам шкафче от секция и в него надлежно съхранявам всички документи за 10 г. на зад.Защо при ГТП се искат всички документи и след това са сверява в системата.Или едното или другото.Каква е тази глупост.За това шкафчето си стои.

fallback