Снимка: архив, Булфото
fallback

Вече работи автоматизираната система за служебно прекратяване на регистрацията на колите, които не са пререгистрирани от новите си собственици в Пътна полиция, съобщават от МВР.

Това е предвидено с промените в закона за движение по пътищата от края на 2017 г., но сега вече е инсталиран и софтуерът, за да действа системата, пише "24 часа".

Ако си купите кола и не я пререгистрирате в КАТ в срок от 1 месец, дължите административна глоба от 200 лв.

След втория месец возилото се отписва служебно.

Ако шофьор бъде хванат да кара такава кола, той носи наказателна отговорност и може да бъде осъден с наказание до 1 г. затвор и глоба 500 лв.

Автоматичната дерегистрация на автомобилите е възможна, след като на 6 март заработи и връзката на МВР с Нотариалната камара. Така се осигурява получаване на информация за договора за прехвърляне собствеността на колите веднага след неговото сключване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Наталия Николова

преди 4 години

Какво се случва, когато купувачът има талон на колата, но договорът му за покупко продажба не е нотариално заверен? Кой е реалния собственик тогава?

64

ЕЛЕМЕНТАРЕН

преди 5 години

Не е ли по-лесно да отскочиш до общината с договора за покупко-продажба и да си свалиш колата от гърба вместо да висиш по опашки в КАТ или да плащаш на нещатните сътрудници навъртащи се там? Пробвай, може да ти хареса.

63

гражданин

преди 5 години

Точно така и трябва да бъде,аман от тарикати в тази държава !

fallback